• Han sigut seleccionats, junt amb altres 9 alumnes més d’aquest centre, per al programa Erasmus +, dins de la proposta «COR-E: cançons, oralitat i rondalles.»

Fontanars dels Alforins 08/05/2024 | La ciutat italiana de l’Alguer acaba de celebrar la festa del patrimoni oral català de la mà dels contes tradicionals i en la veu dels més joves. Una representació de 12 alumnes de l’IES l’Estació d’Ontinyent s’ha desplaçat fins a aquesta ciutat italiana del Nord-est de Cerdanya per donar a conéixer les rondalles valencianes de l’escriptor Enric Valor.

Entre aquesta representació es trobaven tres alumnes de Fontanars dels Alforins que cursen 1er d’ESO a Ontinyent. Carla Cuesta Calatayud, Héctor Ribera Jordà i Daniela López Sáez van estar seleccionats per fer aquest viatge de 6 dies amb l’objectiu de posar en circulació el patrimoni cultural valencià i teixir llaços d’amistat i convivència. L’Alguer, coneguda encara com la Barceloneta sarda, encara conserva i protegeix l’ús de la llengua catalana.

En el marc del projecte «COR-E: cançons, oralitat i rondalles» el professorat d’ambdós centres van preparar una convivència acadèmica i cultural. Entre les activitats destacaven un recital públic on s’han escoltat els nostres contes tradicionals i rondalles alguereses i també una ruta cultural.

Més enllà de convergir en la uniformitat de l’anglès associat comunament als projectes Erasmus, la proposta posava en valor els parlars catalans arreu una Europa diversa i plurilingüe.

A la imatge els tres alumnes, Carla Cuesta Calatayud, Héctor Ribera Jordà i Daniela López Sáez

No hay comentarios

Dejar respuesta