Tercera Batuda de Jabalís paralitzada a Xàtiva

Per tercer cap de setmana consecutiu s’ha cancel.lat la batuda de senglars i raboses de Xàtiva. A causa de l’absència de senyalització de la batuda en els llocs on estava programada, el grup d’activistes sospitàrem i ens vam desplaçar a les diferents zones muntanyenques del terme. Malgrat la presència de caçadors en més d’una d’aquestes zones, no es va començar la batuda en cap. Aquesta vegada, a la falta de garanties de seguretat s’afegien les condicions climàtiques adverses.

Els activistes segueixen treballant des de diverses vies per a protegir la natura i els animals d’aquestes matances sense sentit que es produeixen des de fa temps, envoltades d’irregularitats i amb la complicitat de les autoritats. Només el 2018 a Xàtiva s’han assassinat 76 senglars i 33 raboses, xifres escandaloses i desproporcionades si les comparem amb l’escassa població d’ambdues espècies.

Per aquest motiu, una de les peticions que fan a l’Ajuntament de Xàtiva, que fins ara no s’ha atrevit a posicionar-se públicament respecte d’aquest tema, és l’elaboració d’un cens de la població de senglars i raboses, perquè, en cas que efectivament hi haja una sobrepoblació d’algun d’aquests animals, quede demostrada la necessitat de controlar-los. Aquest seria el primer pas per a estudiar la viabilitat dels diferents mètodes de gestió d’aquestes espècies i aplicar el més ètic i respectuós amb el nostre patrimoni natural i la seua fauna. Mentre aquest cens no existisca, no és possible parlar (desinteressadament) de cap necessitat de control d’espècies.

Els animalistes, compten, a més, amb la col•laboració de diferents guàrdies forestals, que, farts de la impunitat dels caçadors a l’hora d’actuar fora de la llei i en vedats que no disposen de les llicències adequades, es van coordinant per denunciar el nombre més alt possible de casos i posar en coneixement de la Fiscalia aquestes il•legalitats.

Per una altra banda, els animalistes animen també la ciutadania a participar en les accions pacífiques que durem a terme pròximament per a conscienciar la població sobre el respecte al nostre entorn. La fauna que ens envolta estava allí abans que nosaltres, aprenguem a conviure amb ella. Ja els hem llevat el seu hàbitat, no els llevem també la vida.

No hay comentarios

Dejar respuesta