Teixint el futur des del cooperativisme, l’artesania i el feminisme

Vallada, 06 març 2023

Teixint el futur des del cooperativisme, l’artesania i el feminisme és com s’anomena la conferència que les artesanes de Bibilak exposaran este dimecres 8 de març, al saló de Plens de l’Ajuntament de Vallada, amb motiu dels actes que Vallada celebra per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

La conferència forma part del conjunt d’activitats que el Fons Valencià per la Solidaritat ha organitzat en la divuitena edició de la campanya “Ser Dona al Sud”. Una campanya de sensibilització que compta amb els testimonis de persones integrants de les contraparts que treballen amb el Fons, les quals comparteixen les seues experiències i lluites pels drets humans amb la població valenciana a través de diferents accions.

“Volem que siga una oportunitat per conviure i intercanviar vivències, coneixements i reivindicacions que resulten enriquidores per a totes les parts que hi participen, particularment, per als municipis socis del Fons” expressa el Fons Valencià per la Solidaritat.

Les protagonistes d’aquesta campanya, són quatre persones que han participat del projecte “Enfortiment empresarial Bibilak: el cas de la Cooperativa Padre Rafael González a l’Equador”. Aquesta iniciativa té com a objectiu garantir l’accés a una vida digna de les artesanes de la paja toquilla del cantón de Biblián, a través de la Cooperativa Padre Rafael González.

La jornada del 8 de març a Vallada es complementarà per una banda, amb l’exposició Bibilak: cooperativisme i feminisme,que mostrarà el context i la trajectòria de la cooperativa i el procés d’elaboració dels barrets de paja toquilla. Per altra, amb una jornada de convivència i intercanvi entre les artesanes d’Equador i les dones cistelleres de Vallada.

No faltarà tampoc la lectura del manifest del 8M, a les portes de l’Ajuntament i l’opció d’assistir per la vesprada a la Manifestació de Xàtiva, organitzada per la Casa de les Dones, amb l’autobús gratuït que la Mancomunitat La Costera-Canal ha habilitat per a la ocasió per a totes aquelles persones que vulguen participar prèvia inscripció telefonant o enviant un WhatsApp al 611 76 84 56.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × 5 =