Shinova, Guillem Gisbert i Santero y Los Muchachos encapçalen el cartell del Festival Nómade de la Costera i la Vall

  • La vicepresidenta primera de la Diputació de València i responsable de Comarcalització, Natàlia Enguix, assistix a Madrid a la presentació de la temporada de la marca ‘Festivales Territorio’ que fusiona música, paisatge, gastronomia i art. La institució col·labora amb el projecte
  • Enguix destaca el potencial vertebrador d’estes iniciatives en la lluita contra la despoblació. València compta amb el Tierra Bobal Fest i el Nómade Alcusses-Alforins, que ha anunciat els artistes d’enguany

Divendres 21 de juny de 2024.- La Diputació de València reforça la seua col·laboració amb ‘Festivales Territorio’, un projecte que engloba a cinc festivals de xicotet format repartits per diferents entorns naturals de la península, entre ells el Tierra Bobal Fest a la comarca Utiel-Requena i el Nómade Alcusses-Alforins en la Costera i la Vall d’Albaida. L’aposta comuna d’estos certàmens és fusionar la música, el paisatge, la gastronomia i l’art en enclavaments únics per a oferir una experiència completa per a tots els sentits.

La vicepresidenta primera de la Diputació i responsable de Comarcalització, Natàlia Enguix, va assistir este dijous a Madrid a la presentació de la temporada de la marca ‘Festivales Territorio’, que a més del Nómade (13-15 setembre) i el Tierra Bobal (28-30 juny) inclou el Canari, la primera edició del qual es va celebrar el mes de novembre passat entre les illes de Lanzarote i La Graciosa, i dos festivals consagrats com el Ribeira Sacra a Lugo i l’Esférica Rioja Alavesa.

En el cas del Nómade, l’esdeveniment va servir per a anunciar el cartell musical del festival, que inclou a diferents artistes de renom en el panorama musical actual com Shinova, Guillem Gisbert, Sandra Monfort, Santero y Los Muchachos i Tito Ramírez.

Acompanyada per la tècnica de la Mancomunitat Tierra del Vino, Cruz López, la vicepresidenta Enguix va encapçalar la comitiva valenciana a Madrid, on va destacar “el potencial vertebrador que tenen estos festivals que, amb el reclam de la música, mostren als visitants els encants de les nostres comarques i zones d’interior, aportant un impuls turístic i contribuint a combatre la despoblació”.

La corporació provincial col·labora amb la iniciativa a través de l’àrea de Comarcalització que dirigix la mateixa Enguix i València Turisme. Durant l’acte celebrat a Madrid, es van donar a conéixer els primers artistes que estaran en la tercera edició del Nómade Alcusses-Alforins, que se celebrarà del 13 al 15 de setembre entre els municipis d’Ontinyent, Moixent, Boicarent i La Font de la Figuera.

Cartell musical del Nómade

Shinova, grup de rock amb cinc discos a la seua esquena, es troba de gira presentat el seu últim treball titulat ‘Presente’, que ha sigut número u en la llista oficial de vendes del país. Guillem Gisbert, per part seua, arranca projecte en solitari després de 15 anys en la reconeguda banda catalana ‘Manel’. ‘*Balla la masurca!’ és el seu primer disc en el qual explora diversos gèneres musicals.

La carrera en solitari de Sandra Monfort, membre del famós trio Marala, es forja sobre el tradicional i l’avantguardista. És una artista versàtil, que sap combinar tècnica amb intuïció. Mentre que Tito Ramírez presentarà el seu segon treball, titulat ‘El Prince’, fent seus diferents sons i èpoques, influenciat per ritmes com la psicodelia, Latin Soul, Garage, Mambo o el Boogaloo, entre altres.

Finalment, els valencians Santero i Los Muchachos arribaran a Nómade per a traslladar al públic el seu “rock reposat”, un repertori ple de cançons amb un toc melòdic i captivador. La programació del festival es completarà en les pròximes setmanes amb una àmplia varietat d’experiències vinculades a la naturalesa i el patrimoni, amb tastos de vi, rutes i activitats a l’aire lliure, a més d’una proposta gastronòmica de qualitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta