Detinguts els responsables d’una vintena de robatoris en establiments de la Safor i la Vall d’Albaida

  • Els autors pertanyen a un mateix clan familiar amb un profund arrelament en la zona de la Safor
  • Per a la comissió dels robatoris, els detinguts evitaven les vies interurbanes, utilitzant pistes i camins agrícoles per a evitar a la força actuant
  • El total de l’efectiu sostret en els diferents establiments ascendeix a més de 100 000 euros

20 de juny de 2024.- La Guàrdia Civil de València deté als responsables d’una vintena de robatoris en establiments d’hostaleria i de serveis de les comarques de la Safor i de la Vall d’Albaida (València) en els quals accedien a les diferents màquines que contenien diners efectiu i, de manera ràpida, es feien amb el botí.

El modus operandi emprat per a la comissió dels robatoris consistia en la sostracció de vehicles en cases habitades després d’una vigilància de la zona per a, posteriorment, accedir als locals. Una vegada a l’interior, utilitzaven tapes de claveguera per a rebentar les diferents màquines que contenien diners en efectiu. Tot això, de manera ràpida. A més, els autors tenien una organització prèvia, ja que cadascun tenia un rol assignat.

De les investigacions en curs es va esbrinar que els autors dels fets, amb nombrosos antecedents delictius i amb perícia en el modus operandi descrit, es desplaçaven de manera hàbil per les comarques referides, per pistes i camins agrícoles, sense requerir fer ús de vies interurbanes per a arribar l’establiment designat com a objecte del robatori.
Després d’una laboriosa investigació, els agents van aconseguir identificar als autors i, després de l’esbrinament dels seus domicilis, es va procedir a l’entrada i registre d’estos. Van ser practicats en dos habitatges, una a Gandia i una altra a Almoines, i en una parcel·la rústica de Palma de Gandia. Del registre van ser aprehesos terminals mòbils, vestimentes usades en la comissió dels robatoris i 600 euros en bitllets i monedes fraccionades.

Després dels registres es va procedir a la detenció de dos homes, de 35 i 41 anys, tots dos de nacionalitat espanyola. També s’investiga a una dona de 33 anys i de nacionalitat espanyola per estos fets. Se’ls atribuïxen els següents delictes: associació il·lícita i/o pertinença a grup criminal, robatori amb força a casa habitada, robatori amb força en establiments i sostracció de vehicle sense intimidació.

El total dels diners en efectiu sostret en els robatoris als diferents establiments ascendiria a més de 100 000 euros en efectiu.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Gandia.

No hay comentarios

Dejar respuesta