S’aproven les Instruccions Internes Reguladores dels Procediments de Contractació de l’Ajuntament de Xàtiva

El document inclou instruccions específiques sobre l’execució de contractes, una mesura que satisfà la petició que Compromís Xàtiva va fer al plenari d’abril.

En aquest sentit, des del col·lectiu recorden que “al plenari de setembre de 2015 es va aprovar la moció sobre Control de Contractes, presentada per Compromís Xàtiva, que manifestava la necessitat de dotar l’Ajuntament d’eines i mecanismes que garantiren la transparència i el correcte desenvolupament de les seues activitats, i que els serveis públics cedits a tercers es desenvoluparen en les condicions adequades i els termes pactats, no només pel que feia al procediment, sinó també a la seua correcta execució”.

Tot i que a dia de hui l’Ajuntament disposa de la UNICOBE, un òrgan específic per al control dels grans contracte municipals, Compromís Xàtiva considerava que seguia vigent la seua demanda pel que fa a contractes d’obra menor, serveis, subministraments i concessions, i van presentar novament la moció.

A petició d’una part de l’Equip de Govern, la Portaveu de Compromís Xàtiva, Cristina Sunyer, va retirar la moció a canvi de que l’alcalde, Roger Cerdà, es comprometera a redactar unes instruccions específiques sobre l’execució de contractes.

De la mateixa manera, el grup municipal Compromís Xàtiva ha portat a aprovació al plenari d’aquest mes, celebrat passat dissabte, una moció exigint al Govern Central l’avaluació de l’impacte social i econòmic de l’anomenada taxa rosa en la totalitat de l’estat espanyol. La formació s’ha mostrat satisfeta amb l’aprovació per unanimitat de la moció.

No hay comentarios

Dejar respuesta

17 − once =