Un centenar de veïnes i veïns de la Llosa de Ranes i Manuel han visitat aquest dimarts els edificis de la Diputació de València. Ho han fet acompanyats per Mercedes Berenguer, diputada de Benestar Social, com a part del programa cultural ‘Açò és la Dipu’. Es tracta d’una ruta guiada amb explicacions històriques i arquitectòniques del patrimoni de la corporació provincial.

“En els plens no solament es debat, també és important el respecte a totes les opinions, perquè els projectes que es tracten ací són demandes i necessitats que tenen els municipis i mereixen ser escoltades”. Així s’ha dirigit Berenguer als visitants, que han ocupat els escons del saló de plens per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució.Llosa-de-Ranes-visita-la-dipu

En la visita ha estat present la regidor de Benestar Social de Manuel, Pura Atienza, i l’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, que també és diputat provincial, qui ha posat el focus en la importància de la corporació provincial “perquè cap poble puga sentir-se ciutadà de segona o de tercera”. “Tots tenim dret a dur a terme el nostre projecte personal visquem on visquem amb els mateixos serveis”, ha assegurat.

La visita ha continuat en el Centre Cultural La Beneficència, on es troben el Museu Valencià d’Etnologia i el Museu de Prehistòria, i ha acabat en l’Institut Valencià d’Audiofonologia.

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa ‘Açò és la Dipu’ és el factor dominant en aquestes visites. Els participants tenen l’oportunitat de conéixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, així com descobrir algunes pinzellades de la història de València i el seu centre històric.

Amb aquesta iniciativa, des de l’Àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l’entorn històric dels edificis que componen la Diputació i també fomentar una vida activa perquè isquen de la rutina i estimulen la curiositat”, ha explicat Mercedes Berenguer.

Manuel-visita-la-dipu

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × tres =