S’aprova provisionalment l’ordenança de la Fira d’Agost de Xàtiva

El plenari municipal de Xàtiva, celebrat passat dissabte, ha aprovat provisionalment l’ordenança de la Fira d’Agost per 16 vots a favor i amb l’abstenció del Partit Popular. És tracta de la primera normativa sobre la Fira que es redacta en la seua centenària història.

Segons ha explicat el primer edil, Roger Cerdà, la nova ordenança “tracta d’evitar processos poc transparents, en especial a allò que es refereix a l’adjudicació de llocs, les transmissions de llocs entre particulars o els cobraments en mà de la taxa”. Amb aquesta regulació s’espera que milloren aspectes com la seguretat en casos d’emergència o l’organització d’espais comercials. De fet, al plenari s’han desvetllat qüestions com que hi haurà una sectorització dels espais comercials, l’ampliació del recinte firal en altres carrers i la millora d’aspectes relatius a neteja i altres serveis.

L’alcalde ha exposat que “hem dut a terme millores en la Fira i hem consolidat nous espais. Ara és el moment d’abordar la seua vessant comercial per modernitzar-la i fer-la més atractiva i còmoda per a firers i veïns. L’ampliació i zonificació millorarà l’accessibilitat”. Cerdà ha anunciat que hi haurà participació d’empreses en una fira de mostres comercial, així com espai per a una fira de turisme i una mostra de tecnologia en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València. Una altra de les novetats serà la creació d’una zona gourmet que “esperem que faça que el visitants passen més temps a la Fira”, segons l’alcalde.

En altre ordre de coses cal recordar que dissabte el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, va visitar la ciutat de Xàtiva per tal de participar a l’acte de la signatura del Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana per part de la Corporació Municipal de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta

veinte − 5 =