La Fallera Major de Xàtiva, Carla Sanchis i Boixader , i la Fallera Major Infantil, Teresa Aparicio i Baldrés, van inaugurar el dissabte amb la Crida oficial de les Falles 2017, el termini més esperat de l’any: l’inici de les Falles.

IMG_2338La Crida va tenir lloc, com sempre, des de la balconada de l’Ajuntament. La Junta Fallera va lliurar les recompenses als fallers de les diferents comissions de la ciutat, així com els premis als millors ninots de falla, durant l’acte de la Crida

Aquest any, previ al discurs de les falleres majors, també es va realitzar la projecció d’un vídeo promocional de les Falles i del treball realitzat per aconseguir que les falles siguen Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Com a colofó final de l’acte una actuació en directe d’alguns membres de la Falla Sant Feliu que van dedicar uns caçons a les falleres.

A l’acte de la Crida van acudir l’alcalde, Roger Cerdà i el regidor de falles, Pedro Aldabero, així com algun membre del consistori. Totes les comissions i el públic en general va acollir amb entusiasme l’obertura de les festes.

carla-desde-el-balconCarla va anunciar des de la balconada l’important que era per a ella ser la Fallera Major aquest any que les Falles han estat declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, i va agrair a tots el treball realitzat per a les falles es convertisquen a la millor festa del món. «És moment d’il·luminar els carrers, obrir els nostres casals, de mostrar la bellesa de la nostra indumentària, d’olorar la pólvora, de contemplar les flors i ballar al compàs de les bandes de música. Però sobretot de veure l’enginy dels nostres artistes i contemplar les seues magnífiques obres d’art perquè dobles eles són l’essència de la nostra festa».

teresa-desde-el-balcon-diaridigital.esTeresa, per la seua banda, va voler recordar que els nens i nenes són l’alegria i l’espèrit de la festa, «Xiquets i xiquetes tenim una gran llavor en aquest Patrimoni, perquè són el present i el futur i per això m’agradaria que continuàreu formen part d’aquesta festa» va demanar la fallera major infantil al seu públic.

D’aquesta manera, i amb el crit de les falleres majors de «ja estem en falles«, van concloure el seu discurs amb un mateix propòsit, «Juntem les nostres veus, alceu els vostres estàndards per al fet que amb emoció aplegue o tots els racons del món i tots junts cridem:» visca Xàtiva i visquen els falles«

No hay comentarios

Dejar respuesta