Quatre esportistes del Club Voleibol Xàtiva en el Campionat d’Europa Universitari 2023 a Portugal

El Campionat d’Europa Universitari 2023 s’ha disputat al llarg d’una setmana, des del 17 de juliol al 24 de juliol a la ciutat portuguesa de BRAGA. Uns campionats que aglutinen diversos esports, entre ells el voleibol.

Organitzats per EUSA (European University Sports Asocciatión), que, al costat dels màxims organismes governamentals de l’esport de cada país, a Espanya, el Consell Superior d’Esports, organitzen el campionat europeu amb les millors universitats classificades en els respectius campionats nacionals de cada país.

Tant en la modalitat masculina com en la femenina, la Universitat de València ha representat a les universitats espanyoles en l’europeu 2023. Una universitat que ha comptat tradicionalment amb esportistes del Club Voleibol Xàtiva.

Una grandíssima experiència per als quatre esportistes xativins, que durant la temporada militen en les lligues de plata espanyoles masculina i femenina en els equips de Xàtiva, i que juntament amb la resta de companys i companyes han portat a l’esport valencià pel cap alt alt. Sempre és un orgull veure com a esportistes xativins representen a la ciutat de Xàtiva, no solament per Espanya, sinó també a Europa, en un campionat europeu universitari.

Les dues jugadores del Club Voleibol Xàtiva són: Maia Tomas Belda i Laura Mascarell Montell, mentre que els dos jugadors del Club Voleibol Xàtiva són: Guillem García Roca i Víctor Micó Baldres.

El conjunt de la Universitat de València femenina, van quedar quartes d’Europa, una grandíssima classificació, i van estar molt prop d’aconseguir el bronze, que finalment se’l van emportar les noies de la Universitat de Zagreb (Croàcia), en un partit bastant igualat en alguns trams.
En les semifinals van perdre contra la Universitat de Colònia (Alemanya), un rival superior, que es van proclamar subcampiones en perdre en la final contra la Universitat de Bolonya (Itàlia), una de les favorites, que guanyava l’europeu amb autoritat.

La Universitat de València masculina, van quedar en una més que meritòria cinquena posició. No van tenir massa sort en els aparellaments de grups i després de guanyar a la Universitat de Noruega per 3-0, van cedir contra la Universitat de Karlsrhue (Alemanya). Van solucionar amb autoritat els partits restants en la fase de grups: contra la Universitat de Osijec (Croàcia) i contra la Universitat de Lisboa (Portugal). Encara que van caure en l’altra trobada contra la Universitat de Timisoara (Romania), la qual cosa va acabar allunyant-se de les quatre primeres posicions. Van ser precisament els universitaris romanesos de la West University of Timisoara, els que acabarien emportant-se l’or del torneig, guanyant en la final amb autoritat a la Universitat alemanya de Rostock.

No hay comentarios

Dejar respuesta