PSOE: “Les falles de Xàtiva no pagaran per gaudir del Gran Teatre i rebran ajudes per millorar la festa”

Cerdà aposta per involucrar als veïns però també per insonoritzar els locals
El PSPV de Xàtiva ha comunicat a les diferents comissions les seues propostes per potenciar la festa de les Falles a més de facilitar la convivència i la participació dels veïns. El candidat socialista a l’alcaldia, Roger Cerdà, explica que, després de parlar i escoltar les reivindicacions del col•lectiu faller, han dissenyat un seguit de propostes que van des d’ajudes econòmiques fins la millora de la festa en tots els aspectes.
Com a principal mesura Cerdà afirma que “suprimirem la taxa d’utilització del Gran Teatre”, igual que es farà amb altres col•lectius de Xàtiva vinculats a la cultura perquè “no ha d’haver distincions segons les possibilitats econòmiques de les entitats perquè tots tenim el mateix dret, Xàtiva ja ha pagat el Gran Teatre i ara cal fer una bona gestió compatible amb el gaudi per part de tots els sectors que generen cultura i festa”.
D’una altra banda el candidat anuncia que es promourà una Carpa Cultural Fallera, amb la qual “es donarà a conèixer la festa amb mostres de fotografia, indumentària, pentinats o música”, així el que es pretén és “divulgar tots els aspectes i la riquesa d’esta festa tan nostra, i que tots puguen tindre un poc més de coneixements d’esta”.
Però a més s’ha pensat amb la resta de veïns de la ciutat que no són fallers en diferents aspectes, així es proposa involucrar als carrers i barris no fallers a decorar l’espai públic, “engalanant tots els racons per fer que la festa arribe a tots els racons de la ciutat”. Però Cerdà destaca que “el respecte i la convivència sempre ha d’estar present”, i pensant en este punt s’apostarà per “ajudar a la insonorització dels locals, i permetre així la convivència que és imprescindible per millorar la festa”.
Les ajudes municipals també es dirigiran a altres aspectes com la pròpia adquisició dels casals fallers, però també per millorar les infraestructures de les comissions falleres, habilitant espais adequats per a l’emmagatzematge de monuments i carrosses. Finalment Cerdà afirma que “col•laborarem amb les comissions falleres per augmentar la qualitat dels monuments, perquè les dificultats econòmiques no es pateixquen també en la qualitat de la festa”.

No hay comentarios

Dejar respuesta