Presentació del llibre “Desafiant el destí” de Manel Arcos a la Llosa de Ranes

Ahir, Manel Arcos i Martinez, periodista, escriptor i investigador valencià d’història contemporània, va fer la presentació del seu llibre “Desafiant el destí” a l’Ajuntament de la Llosa de Ranes.

Acompanyat per l’alcalde, Evarist Aznar, va parlar sobre aquest llibre, que tanca una etapa de més d’una dècada investigant el bandolerisme valencià del segle XIX i els roders valencians més importants.

Els assatjos que ha escrit sobre el bandolerisme són: El robatori de Benimassot; Micalet Mas de la Llosa de Ranes; Acabaren com Camot; Quan els trabucs refilaben; Bandolers de llegenda en terres del Xúquer i el Túria; El robatori de Benimassot; El llop del Comtat; Historias de roders; Conflicte d’interessos: Bandolerisme i vendetta a la Marina Alta en temps de cacics i Desafiant el destí.

En “Desafiant el destí”, Arcos narra el primer atracament de la història al Banc d’Espanya, un fet ocorregut a València a l’abril de 1871 que desborda la imatge del roder rural, aquell bandit de camí reial, aquell lladre que assaltava més o menys organitzadament les cases més acabalades dels pobles més recòndits.
En el col·loqui, va contar mitja dotzena de històries i curiositats sobre alguns dels roders valencians més famosos d’eixa centúria.

Al finalitzar la presentació, va signar llibres a tots els assistents.

No hay comentarios

Dejar respuesta

13 + diecinueve =