El plenari de Xàtiva aprova un préstec d’ 1’6 milions € per a inversions

Dissabte es va celebrar el primer plenari ordinari de 2018 on va destacar l’aprovació dels requisits econòmics per a la concertació d’un préstec a llarg termini d’ 1’6 milions d’euros, destinat a finançar part dels 3 milions d’euros previstos per a inversions en el pressupost de 2018. Es tracta d’un préstec de 1.625.000 euros a 10 anys, amb un tipus d’interès variable, amb un termini de carència d’un any, durant el qual només es pagaran interessos del capital disposat.

L’alcalde Roger Cerdà ha explicat que “acabem d’amortitzar un préstec d’ 1’3 milions del Pla Montoro i ara demanarem un d’1’6 per a inversions, però tot i això la nostra voluntat és seguir reduint l’endeutament”. L’alcalde ha avançat que a aquests 1’3 milions es van a afegir 700.000 euros més, de manera que l’endeutament de l’Ajuntament seguirà caient a final d’exercici.

Cerdà va insistir que “quan vam entrar el 2015, l’endeutament total era de 25,2 milions d’euros, dels quals l’endeutament bancari era 16 milions d’euros. Acabarem la legislatura amb 8 milions d’euros de deute bancari, havent-la reduït a la meitat “, tal i com va sentenciar.

El primer edil continua afirmant que “en aquest exercici invertirem 3 milions d’euros a través del Pla Xàtiva Creix en obres consensuades dins de l’equip de govern i consultades amb la ciutadania, sense incrementar els impostos, si no més aviat disminuint la contribució urbana en un 15% acumulat en el que portem de legislatura”.

Per la seua banda, el regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, ha assegurat que “el cost financer d’aquest préstec és assequible i manejable”.

Així mateix, el portaveu d’EU, Miquel Lorente, ha destacat que “gran part d’aquestes inversions van a projectes decidits per la gent a través del procés de pressupostos participatius Decideix Xàtiva”.

Finalment, Cristina Súñer, portaveu de Compromís, ha destacat que “aquests 1’6 milions d’euros són per invertir-los en millora de la il·luminació, en vies públiques, en Medi Ambient, en educació, en patrimoni, en esport i en millora de la xarxa d’aigua potable. I tot això reflectit en un pla director d’inversions “.

En altre ordre de coses, a l’inici de la sessió plenària es va guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes de l’holocaust ja que dissabte es conmemorava el Dia Internacional de Conmemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.

No hay comentarios

Dejar respuesta

quince − dos =