El PGOU de l’Alcúdia de Crespins afronta la recta final per a la seua aprovació després de 18 anys

El Pla General de l’Alcúdia de Crespins afronta la seua recta final després de que el Ple Municipal aprovarà de forma provisional, amb l’abstenció del PP, el document que ordenarà el territori de la població els propers 25 anys.

Segons ha recordat el regidor d’Urbanisme, Jordi Caparrós, aquest Pla General «porta redactant-se des de l’any 2000, el que significa que en la redacció d’aquest Pla hem treballat tots els partits polítics. Per tant és un PGOU de tots els partits polítics i sobretot de tot el poble». Per aquesta raó, a l’edil de Compromís li va sorprendre l’abstenció del PP perquè «és el mateix PGOU que ells van treballar i redactar, i l’únic que hem fet nosaltres és contestar a les esmenes lliurades el 2014 i aprovar la memòria ambiental».

Entre els punts més importants del document destaca l’ampliació de sòl industrial en 190.000 m² fins als 400.000 m², el que suposarà, segons el regidor, la possibilitat de que més empreses vinguen al nostre polígon, el que repercutirà de forma positiva en la creació de llocs de treball i,per tant, en l’economia local.

Així mateix, pel que fa a l’informe Mediambiental, aprovat, des de PATRICOVA s’han limitat les zones d’expansió urbana, delimitant les que són zones inundables i d’alta protecció agrícola actualitzant la possible expansió del poble a l’actualitat.
Una vegada es compte amb el vistiplau de la Comissió d’Avaluació Ambiental, el Pla es remetrà a la conselleria competent en matèria d’Urbanisme per a la seua aprovació definitiva.

Moció sobre el sistema de pensions

D’altra banda, el plenari va aprovar, amb el vot en contra del Partit Popular, una moció presentada pel grup socialista sobre el sistema de pensions. El portaveu socialista, Roberto Granero, va argumentar que consideren que el dret a les pensions i l’accés al Sistema de Seguretat Social “ha de considerar-se un dret constitucional”. Per això, la moció presenta mesures destinades a garantir el futur del Sistema Públic de Pensions.

No hay comentarios

Dejar respuesta