Paco Ibañez encapçala el cartell del Festival Música i Lletra Xàtiva 2019

El MiL 2019 reivindica la llibertat d’expressió amb el lema «Jo cante a la diferència», un vers de Violeta Parra, i la il·lustració d’Elías Taño

Mil-roda-de-prems-57Paco Ibañez, Mara Aranda, Miquel Gil, Clara Peya, Roger Mas, Carles Pastor i Anari són els artistes que protagonitzen el cartell del Festival Música i Lletra, Xàtiva cançó d’autor, 2019 (MiL). En aquesta quarta edició, el festival ha buscat l’equilibri entre els grans noms de la cançó d’autor- com la basca Anari- i algunes de les noves veus més premiades -com Clara Peya o Carles Pastor– per celebrar la paraula cantada. Com ja és marca de la casa, el cartell proposa una gran varietat d’estils dins de la cançó d’autor, de la cançó denúncia clàssica del nostre país al pop que flirteja amb l’electrònica fins al nostre folk més valencià. El festival també ofereix veus de tot l’estat, en diverses llengües, i es manté inseparable de la defensa de les dones als escenaris que enguany queden tres a quatre. A la festa de presentació del festival, que és d’entrada lliure, actuarà també Dani Miquel, per a xiquets i no tant xiquets, i se celebrarà la final del MiL Descobreix: III certamen de Joves Cantautores/rs, que torna a repartit 2.700 euros en premis per a autors no editats.

Mil-2-diaridigital.esL’edició d’enguany reivindica la defensa de la llibertat d’expressió en el món de la cultura amb el lema «Jo cante a la diferència», un vers de la cantautora xilena Violeta Parra, i el cartell obra del muralista i il·lustrador establert a València Elías Taño. «El MiL és un festival públic que busca anar més enllà de les institucions, volem que el públic participe de la cultura com a fet transformador, que la música et faça gaudir i pensar. Pretendre que la cultura o la música siga neutra, és convertir-la en cultura o música d’ascensor, o d’aparador», explica Alfred Boluda, regidor del Gran Teatre de Xàtiva. Per a Feliu Ventura, músic i director artístic del festival: «El MiL és un festiva diferent, per això volem fer un crit d’alerta contra la intolerància, celebrar la diferència, cantar a la diferència i reivindicar el dret a la dissidència. Si no ho fem des de la cultura, qui ho farà?».

Mil-1-diaridigital.esEnguany, l’Institut Valencià de la Música també s’ha volgut sumar a l’organització d’un festival que a més, destaca ja a les edicions anterior per garantir preus populars per al públic, combatre la precarietat del sector amb condicions laborals dignes per a tots els treballadors de la música, promoure joves talents, ser mostra de la música d’autor crítica, i implicar la població en el festival amb el treball de diverses associacions i entitats socials de Xàtiva en tasques del projecte. Novetat d’aquesta edició és que els menors de 12 anys acompanyats tindran entrada gratuïta a tot el festival.

«En aquesta edició de Música i Lletra, l’Institut Valencià de Cultura ha apostat per coorganitzar el festival, conjuntament amb l’Ajuntament de Xàtiva. Ho hem fet perquè és l’únic festival del nostre territori dedicat exclusivament a la cançó d’autor i a més a més, en un sentit molt ampli. Encetem aquesta col·laboració i esperem que siga molt duradora», diu Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura. L’edició MiL 2019 constarà de 4 dies amb 8 grans concerts els divendres i dissabtes entre el 3 i l’11 de maig a la capital de la Costera.

No hay comentarios

Dejar respuesta