Jornada de Portes Obertes al col·legi Claret de Xàtiva

La comunitat educativa, pares, professors, alumnes i personal no docent del col·legi Claret té el gust de convidar a tots els veïns de les comarques de La Costera, la Vall d’Albaida i la Canal de Navarrés a la seua JORNADA DE PORTES OBERTES.

Considerem que aquest és el moment més adient perquè puguen conèixer com treballem, com és l’escenari i les interioritats d’un col·legi privat concertat amb una gran tradició educativa al cor de La Costera.

El nostre col·legi és un centre obert, on qualsevol alumne pot cursar la seua formació, sense que siga discriminat per ninguna raó i, menys encara, per una de caràcter econòmic, donat que l’ensenyament obligatori i Infantil és totalment gratuït i el Batxillerat subvencionat. Tenim, a més, un ideari cristià que ens obliga, precisament, a no marginar a aquells que més ho necessiten. No debades disposem d’un conveni amb Càrites Arciprestal mitjançant el qual tots els alumnes de famílies que ara mateix passen per situacions complicades, puguen gaudir d’una dotació de beques per al menjador i per a l’adquisició de llibres. Som, a més, una comunitat multicultural, perquè creiem en la integració i considerem una riquesa el que altres comunitats d’ètnies diferents fa temps que aporten al nostre col·legi.

Al llarg dels anys, el nostre centre no ha parat d’evolucionar i innovar educativament i en infraestructures amb l’única finalitat de preparar el millor possible als nostres fills/alumnes per al futur on els correspondrà viure, per damunt de totes les incerteses.

En l’actualitat estem immersos de ple en un ampli ventall de Programes d’Innovació Pedagògica, com ara AMCO, per fomentar el plurilingüisme; ENTUSIASMAT, adreçat a fomentar les intel·ligències múltiples; un PROJECTE ESPORTIU, amb equips de Volei masculí i femení i que competeix en diferents categories.

Necessitem preparar als nostres fills/alumnes en la solidaritat i ho fem d’una manera ben significativa. Realitzem, a la llum del nostre ideari, un PROJECTE DE PASTORAL que contempla activitats diverses com FIRES SOLIDÀRIES, organitzades pel propi alumnat després d’un procés de treball, reflexió i conscienciació; l’OPERACIÓ QUILO, d’arreplegada de menjar per als menjadors socials i la TROBADA AMB LA GENT GRAN (visita a l’asilo de Xàtiva). Fins i tot tenim un contenidor en les nostres instal·lacions, en col·laboració amb LA CASA GRANDE per a l’arreplegada de roba i calcer amb la finalitat d’ajudar qui més ho necessita. La idea és estar sempre pendents de col·laborar en qualsevol campanya que reclame la nostra solidaritat.

Els alumnes que estan entre sisè de primària i tercer ESO, compten amb un tutor personal que es reuneix amb ells de manera individual, diverses vegades durant el curs, per acompanyar-los en el seu procés maduratiu, en aquesta etapa tan crucial en les seues vides.

També capacitem per a “aprendre a aprendre”. No sabem què ens resoldrà una societat en constant canvi. L’ensenyament tradicional, repetitiu i memorístic està sent desplaçat pels nous temps i les noves tecnologies, on resulta més important conèixer els instruments per adquirir i gestionar tota la informació que tenim a l’abast, la vigència de la qual caduca ràpidament. Per això, des de sisè de primària, hem introduït el PROJECTE IMPLE, l’ús de les noves tecnologies, i el treball per intel·ligències múltiples, al servei de l’aprenentatge.

Perquè la nostra meta més important és que els nostres fills/alumnes siguen homes i dones lliures, ciutadans que, en un entorn democràtic, tinguen suficient capacitat crítica per actuar i amb valors específics que els acrediten per participar d’una societat millor i més justa.

Per tot això, tenim el goig de convidar-los a participar el proper dissabte, 23 de març, des de les 10 del matí a la nostra JORNADA DE PORTES OBERTES i gaudir d’una experiència pràctica i propera de tot el que els hem dit. Seran benvinguts!

No hay comentarios

Dejar respuesta

once + siete =