Ontinyent reactiva el pla municipal contra l’expansió del mosquit tigre

L’Ajuntament d’Ontinyent reactiva esta setmana el pla municipal que es va encetar l’estiu passat per evitar l’expansió del “mosquit tigre”, espècie exòtica originaria del sud-est asiàtic, potencial transmissora de diverses malalties infeccioses.

Així, des d’aquest dijous 1 de juny i fins al mes d’octubre, l’Ajuntament posarà en marxa diverses accions per vigilar i controlar la presència d’aquest insecte. Els regidors de Sanitat (Matilde Francés), Sostenibilitat (Patrícia Folgueras), i Parcs i Jardins i Aigües (Manuel Cuesta) tornen a coordinar la part local del pla que es durà a terme per fer front a l’expansió d’aquest insecte.

En aquest sentit, el Pla Municipal impulsat des del consistori ontinyentí inclourà accions de vigilància i control com la instal·lació de trampes en jardins i parcs públics amb control setmanal, i la prospecció d’imbornals i xarxa de sanejament, o el control del rec en vies públiques i jardins per evitar l’acumulació d’aigua estancada.

A més a més està prevista l’organització d’una xerrada el 13 de juny a les 19:30 hores al Centre Cultural de Caixa Ontinyent de juny per informar a la ciutadania de les mesures amb les que pot col·laborar. Entre elles esta evitar l’ús de recipients que puguen acumular aigua estancada; mantindre els nivells de clors adequats en piscines, basses i estanys; protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres; vigilar el reg per goteig; renovar cada 2 o 3 dies l’aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua en els albellons, almenys una vegada a la setmana.

Patrícia Folgueras incidia en què “com que el mosquit tigre necessita molt poca quantitat d’aigua per criar, la col·laboració ciutadana és absolutament imprescindible. Totes les mesures que apliquem des de l’Ajuntament no serviran de res si els veïns i veïnes no actuen al seu dia a dia, evitar la proliferació d’aquest insecte és una responsabilitat de totes i tots”, concloïa.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × 3 =