La Fundació Universitària Campus Ontinyent està avançant en la posada en marxa del seu programa d’Educació Financera, que veurà la llum al segon semestre de l’any i que ha estat elaborat per una de les estudiants d’ADE becades per la Fundació. Es tracta d’una de les novetats previstes al Pla d’Actuació de l’entitat per a 2016, any al qual esta incrementa el seu pressupost en un 25% (220.000 euros per 175.250 euros de l’any anterior, aportats per l’Ajuntament i Caixa Ontinyent). En la reunió, que tenia lloc el passat divendres presidida per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el Patronat també repassava la gestió de 2015, any al qual l’entitat ha tingut superàvit i realitzat més de 40 activitats en els 9 programes desenrotllats.
El nou programa d’educació financera, expliquen des de la Fundació, serà “extens, variat i ajustat a cada segment de població”. El programa disposarà d’imatge i naming pròpi i una web com a referent i suport digital. El programa, exposen, “pretén aportar coneixements, capacitats i habilitats per aprendre a gestionar i planificar les finances en cada etapa de la vida, a poder prendre millors decisions financeres que afecten als recursos familiars i a ser consumidors racionals e intel·ligents”. El projecte per posar en marxa el programa ha estat elaborat per una estudiant d’ADE del Campus d’Ontinyent becada per la Fundació, des d’on es destaca la utilitat que està tenint aquest programa de beques, que ja va fer possible l’elaboració d’una proposta pedagògica per al Museu Tèxtil.
A la sessió també es van tractar altres activitats previstes per a 2016, que inclouen entre altres la realització de la Setmana Pedagògica, la Fira de l’Estudiant, les jornades d’Història de l’Educació o la Gimnastada. Tal com ja es va avançar, la Fundació, que comptarà amb un pressupost de 220.000 euros aportats per Ajuntament d’Ontinyent i Caixa Ontinyent, donarà continuïtat a les beques i premis instaurats als últims anys, i es seguirà treballant per ampliar l’oferta formativa amb la incorporació d’un nou grau en infermeria.
Per altra banda, es van repassar els 9 programes desenrotllats en 2015, un any que des de la Fundació expliquen que “va ser un any molt important per a Ontinyent com a Ciutat Universitària”, una vegada posat en marxa el nou Aulari que consolida el Campus ontinyentí, amb més d’un miler d’alumnes en ADE, Magisteri i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, a més d’Unisocietat i Unisocietat Plus.
Així, en àmbit de Formació i inserció laboral es van concedir 8 beques de pràctiques professionals per als estudiants del Campus d’Ontinyent; el programa Ociversitari incloïa el “Cafe Teatre Ociversitari” amb 3 representacions, la participació en les Fires de l’Estudiant d’Ontinyent, Xàtiva i Gandia; i un Festival de Benvinguda amb un concert, una actuació musical, teatre, 3 conferències, 2 exposicions, 2 partides de pilota i 5 projeccions de cinema. A més a més, es va col·laborar al Certamen de guitarra Luys Milan i el VI Curs de Cultura Popular organitzat per l’Ajuntament d’Ontinyent. També es va convocar una nova edició del Premi d’Investigació Juan José Renau Piqueras, i s’ha posat en marxa un programa de difusió d’activitats que ha inclòs entre altres coses la posada en marxa de la nova web de la Fundació.
Igualment, es va posar en marxa la V edició de la Universitat d’Hivern, amb 4 seminaris de temàtica diversa; es va organitzar un acte d’inauguració del Curs Acadèmic que va incloure una conferència i l’emissió del programa “La Ventana” de la Cadena Ser. Altra iniciativa era una nova edició de “Unisocietat” que incloïa l’organització i difusió d’un cicle de conferències; un encontre de seus d’Unisocietat que va reunir prop de 600 persones, un acte de graduació i un viatge a l’Observatori de la Universitat de València. Finalment, i al marc de la implantació del Grau en Ciències de l’activitat física i de l’esport es van realitzar tota una sèrie d’accions destinades al reclam d’estudiants i a facilitar el desplaçament del professorat.