Ontinyent lliura 800 plantons per celebrar el Dia de l’Arbre

Cada escolar de 3er de primària rebrà un exemplar de carrasca i es posarà a l’abast d’associacions locals exemplars d’espècies autòctones

La regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent ha repartit aquest dimecres plantons de carrasca a tot l’alumnat de 3r de primària per celebrar el “Dia de l’Arbre”. L’Ajuntament repartirà un total de 600 carrasques, així com 100 exemplars de freixos i altres 100 de roures que es posaran a l’abast dels centres educatius, associacions veïnals i col·lectius ecologistes.

La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, explicava que amb accions com aquesta “volem inculcar especialment als xiquets i xiquetes l’estima per la natura. Creguem que fomentar la plantació i cura d’un arbre és una molt bona manera d’aconseguir-ho”. Junt amb els plantons, els i les escolars rebran també un full explicatiu amb instruccions de com plantar aquest arbre amb la seua família on estimen convenient.

Aquesta no serà l’única activitat que promourà l’Ajuntament al voltant del Dia de l’Arbre. El proper 3 de març Ontinyent tornarà a celebrar “Apadrina’m! Creixem junts”, una iniciativa en la qual els xiquets i xiquetes nascuts el 2012 podran apadrinar un arbre, plantar-ho al municipi i poder fer un seguiment del seu creixement. Per a participar caldrà apuntar-se abans del 21 de febrer a través d’un correu electrònic amb el nom, cognom i contacte del xiquet o xiqueta a vullapadrinarunarbre@gmail.com

El lloc de la plantació serà un espai proper i accessible des del nucli urbà que serà anunciat pròximament. El consistori aportarà els arbres i prepararà els clots i els participants només deuran dur una aixada per a moure la terra en el procés de plantació. Folgueras incidia en com és d’important participar en aquesta creació col·lectiva amb la qual “es pretén contrarestar els efectes del canvi climàtic alhora que milloraren el paisatge i l’aire de la nostra ciutat”.

No hay comentarios

Dejar respuesta