Obert el termini per presentar ofertes al servei de consultoria del Pla de Sostenibilitat Turística de Xàtiva

El pressupost és de més de 88.000 euros i les ofertes es poden presentar fins al proper 15 de maig

Xàtiva,3de maigde 2024.- Aquesta setmana s’ha publicat a la Plataforma de Contractació del Sector Públic el plec per a la licitació del contracte de serveis de consultoria i serveis connexos per a la gestió del Pla de Sostenibilitat Turística en destí a Xàtiva, corresponent a la línia d’inversió de transformació del model turístic cap a la sostenibilitat.

Aquest contracte compta amb un pressupost total de 88.513 euros, dels quals l’Ajuntament abonarà 8.446,92 euros mentre que la resta estarà finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea a través dels Fons Next Generation.

El Pla de Sostenibilitat Turística de Xàtiva, que suposarà una inversió total de més de 2 milions d’euros, es va presentar a FITUR i es fonamenta en quatre eixos: les actuacions encaminades a la competitivitat, la transició digital, l’eficiència energètica i la transició verda.

«La gestió administrativa que ha de fer la gerència resultant d’aquest contracte ens ajudarà a agilitzar les licitacions de les distintes accions que estan detallades en el Pla de Sostenibilitat Turística, entre les quals es troben intervencions encaminades a millorar l’eficiència energètica del Castell, la digitalització dels distints espais museístics o la millora de la senda de Sant Feliu, entre d’altres», ha manifestat la regidora de Turisme Raquel Caballero.

A més d’aquestes intervencions esmentades, també es pretén millorar la il·luminació de l’interior del Castell (incloent recorreguts i espais interiors com ara sales, recepció de visitants i aljubs), la instal·lació de nous aparells d’aire condicionat de baix consum, noves finestres per optimitzar l’eficiència energètica i el condicionament dels aljubs del Castell Major per tal de poder aprofitar la seua aigua en els banys públics i en el reg dels jardins.

També està previst un nou Centre de Recepció de visitants al Castell (el qual inclourà una oficina d’informació amb mostrador intel·ligent, tenda de regals i un ascensor per permetre l’accessibilitat a la primera planta) i un Centre d’Interpretació (que suposarà una nova experiència per tal de poder conèixer la història de la fortalesa i que comptarà amb les últimes tecnologies expositives per facilitar la visita a persones amb diversitat funcional). S’inclourà, a més, una exposició didàctica per als més menuts amb tècniques 3D de realitat virtual i augmentada.

Les ofertes per a optar a la licitació del contracte de serveis de consultoria i serveis connexos per a la gestió del Pla de Sostenibilitat Turística en destí a Xàtiva es poden presentar fins al proper 15 de maig, i el termini d’execució del contracte és de dos anys.

No hay comentarios

Dejar respuesta