La Comunitat Valenciana prohibeix els mòbils als centres educatius

Els mòbils estaran prohibits a tots els centres educatius valencians no universitaris i durant tota la jornada, és a dir, no sols en classe, també durant el temps de l’esplai o les extraescolars. Així ho ha anunciat el conseller d’Educació, José Antonio Rovira, que ha justificat la decisió en els problemes d’aprenentatge i de gestió de la convivència que genera l’ús dels terminals. La resolució es publicarà este divendres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Aquesta prohibició tindrà dos úniques excepcions. Els mòbils podran emprar-se quan l’aparell tinga un ús didàctic i sempre que conste este mitjà en el projecte educatiu del centre i s’use sota la supervisió del docent, com ha matisat el titular d’Educació.

El segon cas en què l’alumnat podrà emprar el mòbil serà en aquelles situacions en què, per salut o altres raons degudament justificades, l’alumne necessite usar el mòbil. En este cas, la direcció del centre haurà de validar l’autorització per a traure el telèfon en la jornada lectiva.

Esta nova norma haurà de complir-se en tots els centres educatius del territori valencià sustentats amb fons públics, com ha indicat José Antonio Rovira. El conseller ha afegit que cada centre haurà d’establir el protocol per a la retirada, la custòdia i la devolució dels aparells.

Rovira ha justificat la decisió en el fet que “l’ús indiscriminat” del mòbil genera problemes d’aprenentatge i també causa dificultats en la gestió de la convivència en les escoles i instituts. A més, el conseller ha afegit que amb la mesura també es persegueix que la situació socioeconòmica de les famílies no cause situacions de discriminació al centre educatiu.

Paral·lelament a la implantació d’esta nova norma, Educació impartirà formació a la comunitat educativa per a afavorir un ús racional dels mòbils. José Antonio Rovira ha assenyalat que l’ús indiscriminat del mòbil és un assumpte que “preocupa” els responsables de la conselleria i que, abans d’implantar la prohibició, s’ha consultat els experts. 

La prohibició aspira a impedir que l’alumnat “estiga pendent del mòbil” quan estiga als col·legis i instituts. «En arribar al centre, el mòbil s’apaga i només en eixir es pot encendre», ha apuntat José Antonio Rovira.

A més, Educació ha adoptat esta mesura com una via per a posar fre a l’assetjament i el ciberassetjament, mentre es publica la norma de convivència, que ja està en fase d’exposició pública.

No hay comentarios

Dejar respuesta