L’Alcúdia de Crespins aprova l’exposició pública del nou Pla General d’Ordenació Urbana

El document aposta per un model de poble que afavoreix l’activitat econòmica, la qualitat de vida sostenible i la protecció del patrimoni

El ple de la corporació municipal de l’Alcúdia de Crespins va aprovar per unanimitat, el passat divendres, l’exposició pública del nou Pla General d’Ordenació Urbana del municipi. Ara i després de 21 anys redactant-se, veu finalment la llum el document que vertebrarà el pla d’actuació urbanística en les pròximes dècades. El document romandrà en exposició pública durant 30 dies naturals.

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Jordi Caparrós, aquest Pla General “porta redactant-se des de l’any 2000, per això és una gran notícia que després de tants anys vaja a ser una realitat i amb el suport de tots els partits polítics”.
El nou Pla, com ha subratllat Caparrós, aposta per un model de poble que afavoreix l’activitat econòmica, la qualitat de vida sostenible així com la protecció del patrimoni cultural i natural.
En aquest sentit, entre els punts més importants a destacar d’aquest document es troba l’ampliació de sòl industrial en 190.000 metres quadrats fins als 400.000, la qual cosa suposarà, segons el regidor, “la possibilitat que més empreses vinguen al nostre polígon, la qual cosa repercutirà de manera positiva en la creació de llocs de treball i en l’economia local”. Així mateix, també inclou el possible creixement del municipi però d’una forma més sostenible i preveu grans zones verdes i espais oberts a la ciutadania.

Pel que fa a la normativa del nou PGOU, aquest s’actualitza i s’adapta tant a la normativa autonòmica com a l’estatal.

Per la seua banda, l’alcalde, Roberto Granero, ha afegit que després de més de vint anys de treballs de les distintes corporacions municipals i els canvis legislatius que s’han produït en aquests anys “amb aquest acord unànime es dona un avanç molt important de cara a l’aprovació definitiva del PGOU”. Un document, com ha assenyalat el primer edil “necessari i adaptat a la realitat del poble. Amb una previsió de creixements sostenibles tant de sol urbà com industrial, respectant els nostres espais naturals així com protegint el nostre patrimoni”.

No hay comentarios

Dejar respuesta