El nou Hospital d’Ontinyent comptarà amb una àrea de Danys Cerebrals pionera a les Comarques Centrals

La Directora General de Règim Econòmic visita amb l’Alcalde els nous equips de TAC i mamògraf d’Ontinyent i destaca el bot qualitatiu que suposarà la nova infrastructura sanitària

L’àrea de Danys Cerebrals amb que comptarà el nou Hospital d’Ontinyent serà pionera a les Comarques Centrals, i permetrà atendre pacients derivats no sols del propi departament sinò també de localitats com Alcoi o Gandia. La dotació d’aquest nou servei de rehabilitació ambulatòria (que inclourà sales de terapia ocupacional i gimnàs) era un dels aspectes que es destacava hui durant la visita a Ontinyent de la Directora General d’Eficiència i Règim Econòmic de la Conselleria de Sanitat, Carmelina Pla, qui juntament amb l’Alcalde Jorge Rodríguez han conegut in situ els nous equips de TAC i Mamògraf d’Ontinyent, valorats en 400.000 euros al marc d’una donació de la Fundació Amancio Ortega gestionada pel Govern Valencià.

hospital-ontinyent-2-diaridigital.esDurant la visita (a la qual estaven guiats per la Gerent del Departament Xàtiva-Ontinyent, Marga Llaudes, i on es comptava amb la presencia de la regidora de Sanitat, Matilde Francés, l’edil de Territori, Jaime Peris, i el cap del Servei de Radiologia, Fèlix Marín), Carmelina Pla destacava el bot qualitatiu que suposarà per al Departament de Salut el nou Hospital d’Ontinyent, “l’inici de la construcció del qual va a ser el colofó a La Vall d’Albaida a les accions en esta legislatura del Pla de Dignificació d’Infrastructures Sanitàries”, manifestava. Pla destacava que “l’Ajuntament, encapçalat per l’alcalde Jorge Rodríguez, ha fet tot allò que havia de fer per desblocar la situació, i ara podem anunciar que s’ha publicat la licitació de l’obra, i que a partir d’abril estarem en condicions d’iniciar les obres”, avançava.

Jorge Rodríguez, tenia paraules d’agraïment “per a l’especial sensibilitat cap a Ontinyent de la Directora General de Règim Econòmic, de la Conselleria de Sanitat, i del Govern Valencià. Una sensibilitat que vam poder comprovar amb el mig milió d’euros que es va invertir en millorar el servei d’urgències a Ontinyent per prestar un servei adequat mentre es construeix el nou hospital. Una sensibilitat que també es demostra amb la millora tecnològica que hem tingut amb el nou mamògraf, el nou TAC i el nou aparell de radiodiagnòstic: Més de 400.000 euros en millores tecnològiques que beneficien a gent de tot el Departament, perquè ací es tot una unitat: igual que el veïnat d’Ontinyent va a Xàtiva, hi ha molts veïns i veïnes de Xàtiva que han vingut ací a fer-se tacs”, assenyalava.

Jorge Rodríguez destacava que “sobretot hem de destacar el nou hospital i els passos ferms que hem anat fent per fer-lo possible. Amb el govern del PP a València i una alcaldessa també del PP a Ontinyent no vam ni tan sols aconseguir els terrenys adequats. Esta legislatura hem aconseguit els terrenys, la Generalitat Valenciana els ha acceptat, s’ha desenvolupat l’adaptació del projecte amb un cost de 1 milió d’euros i ara ixen a concurs les obres. Que s’inicien estes obres o no abans de les eleccions no és important, allò important és comptar amb el compromís de la Generalitat, tenir una empresa adjudicatària i efectivament, poder iniciar quant abans unes obres que van a suposar una inversió de 32 milions d’euros a Ontinyent per part de la Generalitat”, manifestava.

La Gerent del Departament Xàtiva-Ontinyent, Marga Llaudes, destacava per la seua banda “l’augment de la sensibilització de la Conselleria de Sanitat amb el nostre departament. Esta legislatura s’ha fet coses que en 15 anys no s’havien fet, i ara a Ontinyent comptem amb un nou tac, un nou mamògraf, tindrem nou equip de radiologia, hem pogut renovar els aparells dels quiròfans o de les proves diagnòstiques”. Llaudes destacava especialment “el fet que el nou hospital vaja a tenir una unitat de rehabilitació ambulatòria per a persones amb dany cerebral, perquè no existia a un departament on atenem a 198.000 persones i devem tenir els millors equipaments possibles”, concloïa. La Gerent del Departament de Salut també valorava positivament el funcionament de la derivació a Ontinyent de les consultes de cirurgia dels habitants d’Alfarrasí, Montaverner, Sempere, Guadassèquies, Benissuera i l’Olleria: “s’estan agilitzant consultes, llistes d’espera i operacions, i en definitiva esta sent tot un èxit”, manifestava.

No hay comentarios

Dejar respuesta