Nits al Castell reuneix a més de 2.300 persones i dobla la recaptació

El XIX Festival Internacional Nits al Castell de Xàtiva va arribar passat dissabte al seu final amb l’actuació de José Mercé a la fortalesa de la ciutat amb el cartell de ‘no hi ha entrades’ penjat.

Des de l’organització del festival, dirigit per Rafa Jordan, s’ha volgut destacar els 2.325 espectadors que ha recollit esta edició, amb un 96% d’ocupació de les localitats sobre l’aforament del recinte. També ha ressaltat que amb el canvi de model de gestió del festival i «l’eliminació de privilegis» de protocol s’ha doblat la recaptació passant de 16.000 a 32.000 euros. A més han assenyalat el beneficiós impacte econòmic que ha tingut sobre la ciutat, especialment a l’hosteleria.

En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat Roger Cerdà ha declarat la seua satisfacció amb el nou model de les Nits al Castell: «és un encert, la resposta del públic és molt positiva». Per la seua part, Mariola Sanchis, regidora de Tursime ha assenyalat la importància del festival per a l’oferta turística de la ciutat i el fet que «les Nits al Castell són una ferramenta molt útil per a posar en valor el monument més important de Xàtiva, que en esta edició ha compartit protagonisme amb els artistes».

A més de José Mercé, el festival ha comptat també amb les lloades actuacions de Marlango, Toni Albà i Bebe. La banda de Leonor Watling va fer parada a les Nits al Castell amb la gira ‘Delicatessen’ en un espectacle que va captivar els assistents a la vetllada inaugural. L’humor i la sàtira van arribar amb Toni Albà i l’obra ‘Audiència I-real’, provocant la rialla d’un públic que no va voler marxar sense fotografiar-se amb l’actor caracteritzat. Bebe va protagonitzar la tercera nit amb un enèrgic concert que va posar l’audiència de peu durant gairebé tot el recital. Finalment l’envejable simbiosi entre el públic i Mercé va fer brillar especialment la nit de cloenda del festival, que ens fa esperar amb il·lusió l’edició de 2017, en el vinté aniversari de les Nits al Castell, que s’espera compte amb una programació especial.

No hay comentarios

Dejar respuesta