Montesa acollirà aquest dissabte la III GastroFira Artesanal de la Mancomunitat

Els visitants podran trobar productes artesanals, ecològics i de proximitat, així com una ampla programació d’activitats complementària

La plaça La Vila de Montesa acollirà, demà dissabte 1 de desembre, la tercera edició de la GastroFira Artesanal de la Mancomunitat de Municipis la Costera Canal. Continuant amb el seu caràcter itinerant, on les passades edicions es van celebrar a l’Alcúdia de Crespins i Enguera, la Mancomunitat té com a finalitat promocionar els productes de proximitat, la gastronomia i l’artesania dels nostres municipis així com els recursos turístics que hi ha al territori.

Aquesta fira aglutinarà expositors de productors artesanals que ficaran a l’abast dels visitants productes com mel, oli, patés, melmelades, fruites, cervesa, vi i pa de llenya entre d’altres.

La jornada arrancarà a les 09.00 h i a les 10.00 h se celebrarà la inauguració oficial a càrrec de les autoritats, estant encapçalada la comitiva per la presidenta de la Mancomunitat Mª José Tortosa i l’alcaldessa de Montesa, Analía Juan.

A partir d’aquesta hora i fins a les 14.00 h, hi haurà tallers d’artesania i gastronomia infantils, conta-contes, visita guiada a L’Almàssera i al Castell a les 11: 00 h i a les 13.00 h actuarà la dansà a càrrec de l’escola de danses de Vallada.
També es podrà gaudir de la Gastrotapa, un servei de restauració on els bars, restaurants i pubs participants elaboraran tapes i plats de cuina tradicional.

Ja a la vesprada, a les 17.00 h se sortejarà un lot de productes de la terra.

A les 18:00 h es realitzarà la representació teatral a càrrec de Montesa Capital de l’Ordre, i per a finalitzar, concert de música en directe, a càrrec del grup valencià NUC. A les 21:00 h es clausurarà la fira.

La presidenta de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal, Mª José Tortosa, ha explicat que “després de la bona acollida que van tindre les edicions anteriors, és un plaer continuar amb aquesta iniciativa que conjuga tant la gastronomia com turisme. Aquests esdeveniments ajuden a promocionar turísticament els municipis que conformen la mancomunitat, estimulen el comerç local i comarcal i posen en valor els productes de proximitat dels que disposem”.

No hay comentarios

Dejar respuesta