Moixent instarà a la Generalitat a elaborar un pla d’ajuda a l’agricultura a proposta de CS

• Micó: “El suport unànime a aquesta iniciativa demostra la importància que té salvar el camp davant la pujada de preus i la gradual degradació del sector”

 El ple de Moixent ha aprovat una iniciativa de Ciutadans (CS) per a instar a la Generalitat a elaborar un pla d’ajuda a l’agricultura. La portaveu i regidora de la formació liberal, Laura Micó, ha explicat que “es tracta de compensar la pujada dels costos de producció que estan patint i augmentar la seua competitivitat en el mercat nacional i internacional”.

“Lamentablement el que s’ha fet fins ara no ha sigut prou”, ha argumentat Micó, qui ha detallat que “per exemple, segons un estudi tècnic elaborat per *AVA-ASAJA, més del 70% dels titulars d’explotacions agràries de la Comunitat Valenciana es queden fora de les ajudes destinades a fertilitzants”. A més, ha concretat, “des d’aquest sector es continua reivindicant una rebaixa important en els mòduls”.

Igualment, ha esgrimit, “el Consell hauria de desenvolupar un Pla Estratègic d’Eficiència Energètica per a totes les empreses del sector agroalimentari valencià amb l’objectiu de reduir el cost energètic, comptant amb el finançament de fons europeus”.

Finalment, ha agraït el suport unànime del ple en aquesta moció que també inclou que “el pla haurà de comptar amb la col·laboració de tots els agents implicats del sector”. “És necessari comptar amb els agricultors, que són els que estan patint la degradació del camp, per a poder ajudar-los”, ha advertit.

No hay comentarios

Dejar respuesta