El Ministeri de Foment concedeix a Albaida la subvenció del Programa 1’5% Cultural

El Ministeri de Foment ha concedit a l’Ajuntament d’Albaida la subvenció de 358.312 € dintre de la convocatòria de l’any 2017 de les ajudes del Programa 1’5% Cultural. El consistori albaidí ha rebut un escrit del Ministeri de Foment on se li notifica que, degut a la renúncia d’altres ajuntaments que havien presentat projectes en l’anterior convocatòria de l’any 2017, doncs està pendent de resoldre’s la convocatòria de l’any 2018, se li ofereix l’opció d’acceptar la concessió de l’ajuda econòmica atorgada per part d’aquest ministeri. Aquesta ajuda és per a finançar l’execució de l’obra: “Rehabilitació del Palau dels Milà i Aragó: 2a Fase i final”, amb càrrec al Programa del 1’5% Cultural. I el Ministeri de Foment aportarà la meitat de la quantia d’aquesta subvenció.

L’Ajuntament d’Albaida ja va ser beneficiari l’any 2010 d’una ajuda econòmica superior al 1’5 milions d’euros amb càrrec al 1’5% Cultural , amb la qual es va acometre durant l’anterior legisltatura la primera fase de rehabilitació del Palau dels Milà i Aragó que incloïa el cos central del palau marquesal.

El consistori albaidí va tornar a demanar aquest tipus d’ajudes per a finalitzar la rehabilitació del palau en les successives convocatòries del programa de recuperació del patrimoni històric realitzades pel Govern Central els anys 2015, 2017 i 2018. I se’ns ha pogut concedir enguany, donada la gran competència dels projectes presentats durant tots aquests anys.

A més, la Generalitat Valenciana ha concedit recentment una subvenció procedent del Fons Feder i que suposarà una inversió de 148.000 € en aquesta segona fase de rehabilitació. I també la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Cultura, farà una inversió pròpia per valor de quasi 180.000 € en aquesta fase. Cal afegir que la Diputació de València ja ha concedit dintre de les ajudes de restauració de bens immobles la quantia de 90.000 € per a rehabilitar el palau i el seu entorn. I, per últim, l’Ajuntament d’Albaida aportarà la quantia que resta per a sumar els vora 625.000 € d’inversió que rebrà el Palau dels Milà i Aragó per a dur a terme la segona i última fase de rehabilitació d’aquest.

Aquesta última fase de restauració es centrarà en reformar la planta baixa i la última planta del Palau, així com millorar l’entorn del jardí del palau i de la muralla històrica que rodeja el mateix.

L’Alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, considera que “és una magnífica notícia per a Albaida i per al seu Palau, símbol de la ciutat, doncs amb aquesta subvenció concedida pel Ministeri de Foment a través del Programa del 1’5% Cultural podem acometre l’última fase de rehabilitació del Palau dels Milà i Aragó i donar per finalitzada la restauració d’aquest edifici tant emblemàtic per a totes i tots.”

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco × uno =