Més de 5.000 persones visiten el castell de Xàtiva durant els ponts d’octubre

Els dies festius d’octubre s’han saldat amb un important nombre de visitants al castell de Xàtiva. Les bones dades obtingudes en els dies al voltant del 9 d’octubre s’han vist superades per l’afluència de turistes a la fortalesa durant el Dia de la Hispanitat, quan foren 1.371 persones les que acudiren al castell. Durant el cap de setmana del 12 al 14 d’octubre, es comptabilitzaren 2.867 visites, 938 dissabte i 558 diumenge. En el comput global d’ambdós ponts, el número total de turistes que entraren al castell arribà fins a 5.033.

La regidora de Turisme, Mariola Sanchis ha declarat que aquestes xifres «posen de manifest, d’una banda, la tasca de promoció i difusió de la ciutat que estem portant a terme des del primer moment. Hem fet accions amb premsa especialitzada tant a Madrid com a Barcelona, ja que són molts els visitants que rebem d’aquestes ciutats. Hem incrementat la nostra presència en les principals fires del sector i, per primera vegada, hem assistit a la Fira de Turisme de Gandia». Sanchis ha avançat que el proper cap de setmana, la nostra ciutat participarà en les activitats de la I Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana que organitza l’Agència Valenciana de Turisme a la Ciutat de les Arts i de les Ciències.

Cal recordar que el passat 9 d’octubre, un total de 915 persones van visitar el castell de Xàtiva. Això suposa un important increment del 73% en el número de turistes que entraren a la fortalesa respecte de l’any passat, que foren 530 visites. En total, des del dissabte 6 d’octubre fins al Dia de la Comunitat Valenciana, foren 2.166 persones les que visitaren el castell. Dissabte 6 les entrades foren 404; diumenge 7, 550 i dilluns 8, 297.

El III Congrés d’Història, dedicat al castell
D’altra banda, demà a les 18:30 hores, a l’ex-convent de Sant Domènec, s’inaugurarà la tercera edició del congrés «Xàtiva, Història, Cultura i Identitat. Castell en l’aire. Els castells en la història i la ficció», que se celebrarà fins divendres 19 en aquell espai cultural.

El congrés estudiarà el monument en un context global, junt amb altres castells, abordant la vessant històrica però també altres punts de vista, com el literari, l’arquitectònic o el turístic. El congrés, que serà obert, d’entrada lliure i gratuïta, oferirà un total de 32 ponències impartides per especialistes de 19 institucions entre les quals es troben les universitats de Lisboa, Zagreb, Tallin i dues universitats dels Estats Units. A més a més, el congrés oferirà 22 beques d’estada per a joves estudiants.

El dia 17 d’octubre l’activitat del congrés se centrarà íntegrament en estudiar la història del castell de Xàtiva. El dia 18 se dedicarà a parlar sobre altres castells valencians i sobre la importància de la fortalesa com a motor turístic. Finalment, el dia 19 es farà un repàs pels castells a la ficció, duent a terme un recorregut per la Literatura des de l’època medieval fins a l’actualitat.

No hay comentarios

Dejar respuesta