Medi Ambient Xàtiva repartirà gots reutilitzables i contenidors entre les Falles de la ciutat

La Policia Local inicia, per la seua part, la campanya escolar de pirotècnia recreativa

La regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra ha comparegut aquest matí a l’Ajuntament de Xàtiva per tal de presentar la campanya de cara a les falles 2020, en la línia del treball que està desenvolupant-se en la present legislatura.

reme-vasos-1Dins d’aquesta campanya «No cremem el medi ambient! Per unes falles sostenibles», la regidoria de Medi Ambient repartirà vora 3.000 gots reutilitzables entre les dinou comissions de la ciutat, als que se sumarà altre miler per part de la Junta Local Fallera de Xàtiva.

«Som conscients del plàstic que es genera en esdeveniments multitudinaris com són les falles, i per eixe motiu hem decidit apostar per aquests gots reutilitzables que tenen l’objectiu de donar un missatge de sensibilització a través de la posada en pràctica de les tres R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar», ha explicat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, qui ha afegit que aquests gots es podran arreplegar a la Casa de Cultura junt amb els cartells informatius en el moment en que les comissions falleres arrepleguen els seus ninots de l’exposició.

reme-vasos-3A més a més, també està previst subministrar un contenidor de selectiva d’envasos (contenidor groc) a cadascuna de les falles, que hauran d’arreplegar-se dijous 12 i divendres 13 de març, en horari d’11 a 12 del matí, a la seu de la Brigada municipal. «Cada comissió tindrà un contenidor d’ús exclusiu, pel que pregue que es faça un bon ús d’aquest, i que tot el residu sobrant de la plantà siga portat a l’ecoparc», ha expressat Sinisterra.

D’altra banda, la regidoria de Medi Ambient reforçarà el servei de neteja viària durant la setmana de falles i ampliarà el dispositiu durant la nit de la Cremà, amb maquinària especial i reforç de la plantilla per tal d’arreplegar les deixalles ocasionades.

La Policia inicia la campanya escolar de pirotècnia

D’altra banda la Policia Local de Xàtiva ha iniciat, amb motiu de les falles, la campanya escolar de pirotècnia recreativa que s’estendrà fins el proper dilluns 16 de març, amb xerrades pels centres escolars impartides per Coordinador del departament d’Educació Viària Arturo Tormo, l’agent de policia Ester Vidal i voluntaris de Protecció Civil Xàtiva.

Les xerrades estan destinades al segon i tercer cicle dels centres d’educació Primària de Xàtiva, el Genovés i la Llosa de Ranes, i en elles s’informa sobre els productes pirotècnics, en relació a les classes existents, les edats per a cadascuna d’elles i consells per a un ús segur dels mateixos.

L’objectiu és conscienciar als joves sobre el perill que comporta la utilització incorrecta de productes que contenen pólvora, i que poden provocar accidents amb danys materials i personals.


En Castellà:

Medi Ambient Xàtiva repartirá vasos reutilizables y contenedores entre las Fallas de la ciudad

La Policía Local inicia, por su parte, la campaña escolar de pirotecnia recreativa

La concejala de Medio Ambiente Reme Sinisterra ha comparecido esta mañana en el Ayuntamiento de Xàtiva para presentar la campaña de cara a las fallas 2020, en la línea del trabajo que está desarrollándose en la presente legislatura.

Dentro de esta campaña «No cremem el medi ambient! Per unes falles sostenibles», la concejalía de Medio Ambiente repartirá cerca de 3.000 vasos reutilizables entre las diecinueve comisiones de la ciudad, a los que se sumará otro millar por parte de la Junta Local Fallera de Xàtiva.

«Somos conscientes del plástico que se genera en acontecimientos multitudinarios como son las fallas, y por ese motivo hemos decidido apostar por estos vasos reutilizables que tienen el objetivo de dar un mensaje de sensibilización a través de la puesta en práctica de las tres R: Reducir, Reutilizar y Reciclar», ha explicado la concejala de Medio Ambiente Reme Sinisterra, quien ha añadido que estos vasos se podrán recoger en la Casa de Cultura junto con los carteles informativos en el momento en que las comisiones falleras recojan sus “ninots” de la exposición.


Además, también está previsto suministrar un contenedor de selectiva de envases (contenedor amarillo) a cada una de las fallas, que tendrán que recogerse jueves 12 y viernes 13 de marzo, en horario de 11 a 12 de la mañana, en la sede de la Brigada municipal. «Cada comisión tendrá un contenedor de uso exclusivo, por lo que ruego que se haga un buen uso de este, y que todo el residuo sobrante de la “plantà” sea llevado al ecoparque», ha expresado Sinisterra.


Por otro lado, la concejalía de Medio Ambiente reforzará el servicio de limpieza viaria durante la semana de fallas y ampliará el dispositivo durante la noche de la Cremà, con maquinaria especial y refuerzo de la plantilla para recoger los desechos ocasionados.


La Policía inicia la campaña escolar de pirotecnia

Por otro lado la Policía Local de Xàtiva ha iniciado, con motivo de las fallas, la campaña escolar de pirotecnia recreativa que se extenderá hasta el próximo lunes 16 de marzo, con charlas por los centros escolares impartidas por el Coordinador del departamento de Educación Viaria Arturo Tormo, la agente de policía Ester Vidal y voluntarios de Protección Civil Xàtiva.


Las charlas están destinadas al segundo y tercer ciclo de los centros de educación Primaria de Xàtiva, el Genovés y la Llosa de Ranes, y en ellas se informa sobre los productos pirotécnicos, en relación a las clases existentes, las edades para cada una de ellas y consejos para un uso seguro de los mismos.


El objetivo es concienciar a los jóvenes sobre el peligro que comporta la utilización incorrecta de productos que contienen pólvora, y que pueden provocar accidentes con daños materiales y personales.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco × tres =