L’Ajuntament de Xàtiva i la JLF compareixen per anunciar les mesures davant la suspensió de les falles

S’ha creat un Comitè de Seguiment a la ciutat per tal de conèixer de primera mà l’evolució del virus, que de moment no ha arribat a Xàtiva

Aquest matí han comparegut en roda de premsa l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la regidora de falles Maria Beltrán i el president de la Junta Local Fallera de Xàtiva Jesús González per tal d’explicar les mesures que es van a prendre una vegada coneguda la decisió de suspendre la programació d’actes de les falles 2020 i el seu ajornament al calendari.

alcalde-2-suspension-fallasEn primer lloc, l’alcalde de Xàtiva ha anunciat la creació d’un Comitè de Seguiment i Seguretat per tal de poder estudiar l’evolució de la situació del virus, encara que a dia de hui no s’ha diagnosticat cap cas a la ciutat. «Malgrat que la situació està controlada a Xàtiva, la propagació és ràpida i per això hem acordat crear aquest ens amb Sanitat, la Policia Local i el responsable de l’àrea sanitària», ha manifestat Cerdà.

A més a més, l’alcalde també ha anunciat que es treballarà per tal de pal·liar les conseqüències d’aquesta decisió per a les falles, i per a tal fi se celebrarà aquesta nit una reunió junt amb els presidents de les comissions de la ciutat, per tal de prendre mesures a adoptar com ara la possibilitat de llogar una nau per albergar aquelles falles que no poden quedar-se als tallers dels artistes o què es farà amb l’exposició del ninot que roman actualment a la Casa de Cultura. També s’ha programat per a les 14 hores una Junta de Portaveus a l’Ajuntament de Xàtiva per tal d’informar de la situació als grups polítics municipals.

suspension-fallasCerdà ha llançat un missatge de màxima tranquil·litat i confiança en les autoritats sanitàries, i ha demanat als veïns i veïnes que seguisquen les pautes establides des del Ministeri i Conselleria de Sanitat. També ha expressat que s’està a l’espera de veure com s’actua als col·legis i centres educatius de la ciutat, als quals se’ls ha recomanat també evitar celebrar cap acte de falles, ja que alguns tenien programada la crema de monuments.

Per últim, l’alcalde de Xàtiva ha confirmat que es torna a la normalitat en quant als horaris especials i a l’ocupació de la via pública, revertint els permisos que s’havien donat per a la setmana de falles. «Conec a la perfecció el que suposa una festa com les falles per a la ciutat. Compartisc la tristesa del col·lectiu i trasllade la meua solidaritat a les falleres majors i a la resta de membres de la festa. Hem d’esperar que aquesta situació passe el més ràpid possible i es puga determinar una nova data per a dur a terme les falles 2020, amb les condicions de seguretat sanitària corresponents.

Un moment històric i excepcional

maria-suspension-fallasLa regidora de Falles Maria Beltrán ha anunciat l’anul·lació de tots els actes oficial de falles previstos a Xàtiva en els propers dies, i ha incidit en que es tracta «d’un moment històric i d’un cas excepcional».

A primera hora del matí ha tingut lloc a l’Ajuntament de Xàtiva una reunió amb la Junta Local Fallera, i a la nit es traslladarà tota la informació a les falles de Xàtiva en altra reunió extraordinària. «Per part de l’Ajuntament mostrarem tot el nostre recolzament a totes les comissions i ens posarem a treballar per tal d’ajudar-les», ha explicat Beltrán, qui ha demanat també a totes les falles «que siguen responsables i que no realitzen cap acte multitudinari en aquestes dates».

jesus-suspension-fallasPer la seua part, el president de la Junta Local Fallera, Jesús González, ha assegurat que és el moment més complicat des que va assumir el càrrec fa cinc anys. «No té sentit realitzar activitat quan la festa gran no es pot portar a terme. Cal actuar amb normalitat i esperar a la reunió que tindrem totes les Juntes Locals per tal d’estipular una nova data».

González ha declarat també que «ha sigut una decisió dura, però no ha estat fàcil de prendre perquè suposa un gran impacte econòmic. Es tracta d’una situació extraordinària que afecta a la salut, i això està per davant de tot».

No hay comentarios

Dejar respuesta