Maria Arnal, Oscar Briz, Quimi Portet i Pepa Cases: arriba el cap de setmana fort del MiL

El Festival Música i Lletra 2022 et convida a gaudir dels artistes que coneixes, a descobrir-ne de nous i a viure la màgia de la música en directe a Xàtiva

Aquest cap de setmana la música en directe s’apodera de Xàtiva. El Festival Música i Lletra 2022 arriba al seu cap de setmana més fort amb tres grans actuacions. Divendres 27, els multicelebrats Maria Arnal i Marcel Bagés ens porten a Xàtiva el seu nou treball ‘Clamor’ que encongeix el cor i renova per complet el nostre imaginari sonor. El duet és aplaudit a casa i a l’estranger. Dissabte 28 a la nit, Òscar Briz i Quimi Portet en doble concert, ens presentaran els seus treballs al fantàstic espai del claustre de Sant Domènec. Òscar Briz, el músic de l’Alcúdia, ens porta al MiL “Amor i psicodèlia en temps de virus”, ni més ni menys que el seu dotzè treball. Un disc multipremiat i aplaudit per la crítica que ens ofereix un directe de rock sensible i emotiu que ens fa més forts i més feliços. Quimi Portet, cofundador d’El Último de la Fila, i autor de deu discos en solitari, ens porta ‘Si plou, ho farem al pavelló (live in cincinnati)’, que destaca per un estil musical  variat i lletres entre el surrealisme i la irreverència, comparables a d’altres artistes catalans com Pau Riba, Jaume Sisa o Albert Pla. També dissabte 28, però a les 12h del migdia, tindrà lloc la gala dels finalistes dell MiL Descobreix: V certamen de Joves Cantautores/rs, presentat per la polifacètica Pepa Cases que també i ens oferirà un concert del seu darrer treball III. Amb un directe tendre i fresc, la Pepa en parla d’un número màgic: tres discos, tres en la família, i tres passions (dansa, teatre i música)… temes universals, i lletres i melodies emocionants per a tothom. La gala és amb entrada lliure amb reserva, i el públic podrà votar el finalista del certamen que més els agrade i atorgar el premi del públic. Les entrades de tots els espectacles s’estan venent a molt bon ritme.

El cap de setmana vinent, el divendres 3 de juny, el MiL tancarà amb una festa gran: el concert antològic de Vicent Torrent al Gran Teatre presentant composicions construïdes durant la carrera musical en Al tall, incloent algunes creades abans de l’existència de la mítica banda o just després del seu acomiadament l’any 2012. Divendres passat el festival va estrenar-se amb un doble concert preciós al Palasiet, de la mà de la veu revelació d’Ana Zomeño i la ja consolidada alcoiana Neus Ferri. El públic es va deixar sorprendre per les donasses que es van fer seu l’escenari des del primer moment, amb banda completa les dues formacions, i cantant entre el jazz, el rock i el reggae, sense complexes.

“Aspirem a l’alegria” és el lema d’enguany del festival, inspirat en un aforisme de Joan Fuster que pica l’ullet a la celebració del centenari del seu naixement, tot reivindicant també la felicitat i la resiliència, idees molt presents en els treballs dels artistes del MiL 2022. L’il·lustrador resident a Xàtiva, Carles UbeEfe ha estat l’encarregat de dissenyar el cartell d’enguany que busca plasmar totes aquestes idees. L’edició torna a oferir preus populars, amb entrades anticipades a 10€, i 1€ per als menors de 12 anys acompanyats. El Festival Música i Lletra està organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic, Feliu Ventura.

No hay comentarios

Dejar respuesta