L’Observatori del Comerç aprova 11 dies festius i diumenges hàbils per a l’obertura comercial en 2022

– L’Observatori és l’òrgan col·legiat en el qual està representat tot el sector del comerç, sindicats i persones consumidores

L’Observatori de Comerç Valencià, presidit pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i en el qual està representat tot el sector del comerç, sindicats i consumidors, ha aprovat els 11 dies d’obertura dels establiments comercials en diumenges i festius per a l’any 2022.

La Llei 3/2001, de Comerç de la Comunitat Valenciana estableix que, amb caràcter general, els diumenges i festius es consideraran no laborables. No obstant això, per a cada any es permetran fins a un màxim d’11 diumenges o festius en els quals els establiments podran romandre oberts al públic per a desenvolupar la seua activitat comercial.

Els 11 dies festius i diumenges hàbils que s’han aprovat per a l’obertura comercial en 2022 són: el 19 de març i el 15 d’agost, per acumulació de dos dies festius seguits; el 9 de gener i el 3 de juliol, per correspondre a períodes tradicionals de rebaixes; el 10, 14 i 17 d’abril, per coincidir amb dates de gran afluència turística; i el 27 de novembre, el 6 i 18 de desembre i el 2 de gener de 2022, amb motiu de la campanya de Nadal i Reis.

Cal destacar que la ciutat de València no podrà obrir el 19 de març pel ‘acord de la Llotja’.

A més, cal recordar que la Llei 3/2018, de 16 de febrer, de la Generalitat estableix períodes d’obertura addicionals en aquells municipis amb zones de gran afluència turística declarades.

Així, les zones de gran afluència turística que tinguen declarat un període estacional corresponent a la Setmana Santa i Pasqua o a l’època estival, podran obrir al públic en els següents períodes, a més dels declarats amb caràcter general:

– Els diumenges i festius entre el Diumenge de Rams i el diumenge posterior al Dilluns de Pasqua
– Els diumenges i festius entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

Les zones de gran afluència turística que tinguen declarat un període anual, podran obrir al públic en els següents períodes, a més dels declarats amb caràcter general:

– Els diumenges i festius entre el Diumenge de Rams i el diumenge posterior al Dilluns de Pasqua.
– Els diumenges i festius entre el 15 de juny i el 5 de gener.

Les zones de gran afluència turística declarades a les ciutats de València i Alacant podran obrir al públic en els següents períodes, a més dels declarats amb caràcter general:

– Els diumenges i festius entre el Diumenge de Rams i el diumenge posterior al Dilluns de Pasqua, excepte el Dilluns de Pasqua.
– Els diumenges i festius entre el 15 de juny i 5 de gener, excepte el 24 de juny la ciutat d’Alacant, i el 19 de març i 15 d’agost la ciutat de València.

Observatori del Comerç

L’Observatori de Comerç Valencià és un òrgan col·legiat, consultiu i assessor en matèria de comerç, adscrit a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i presidit pel conseller d’Economia.

A més de la Generalitat, en ell estan representats la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, el Consell Valencià de Col·legis Professionals d’Agents Comercials, les cambres oficials de comerç, les organitzacions provincials de pimes del sector comercial, l’associació d’àmbit autonòmic que agrupa les empreses de supermercats, l’associació d’àmbit autonòmic més representativa de les empreses de gran distribució, les organitzacions autonòmiques més representatives del comerç de cada sector, les organitzacions sindicals més representatives en l’àmbit comercial i les federacions de persones consumidores i usuàries més representatives de la Comunitat Valenciana.

No hay comentarios

Dejar respuesta

veinte − quince =