L’IES Lluís Simarro de Xàtiva rep un áccesit de Salut Pública pel seu vídeo «sense fum tot és millor»

• El guardó s’atorga coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac entre els centres docents que participen en accions contra l’hàbit tabàquic

• Salut Pública promou accions contra el tabaquisme amb activitats dirigides als més joves

Xàtiva (31.05.24). La Unitat de Promoció de la Salut del Centre de Salut Pública de Xàtiva entrega un accèssit del concurs ‘classes sense fum’ a l’IES Lluís Simarro pel disseny d’un vídeo-clip que promou els beneficis de la vida sense tabac, que ha dut a terme l’alumnat de 1r d’ESO en el seu laboratori audiovisual.

La directora del Centre de Salut Pública, Mari Sol Franco, al costat de tècnics de promoció de la salut i infermeria, han acudit al centre docent per a l’entrega d’este guardó.

El concurs forma part d’un projecte en el qual participen diversos països i que finança la Unió Europea com a programa de prevenció del tabaquisme i va dirigit a l’alumnat que cursa 1r d’ESO.

L’objectiu d’esta iniciativa, l’avaluació de la qual ha demostrat la seua efectivitat, és reforçar el caràcter voluntari de la decisió de no fumar, amb el compromís de tot el grup-classe per a donar-se suport mútuament i augmentar l’autoconfiança.

Així es proposa a cada classe la realització d’un curt sobre la prevenció del tabaquisme, prevenint o si és el cas, retardant l’inici del consum de tabac. El concurs busca també potenciar l’autoeficàcia, les habilitats escolars per a mantindre’s com no fumadores i reforçar les accions preventives sobre el tabaquisme realitzades prèviament a l’aula.

El concurs es realitza en tots els departaments de salut i el treball guanyador participa en un concurs final en l’àmbit de la Comunitat Valenciana motivant més en la realització d’este treball de promoció de la salut.

D’altra banda, dins d’esta estratègia la Direcció General de Salut Pública manté el projecte de «aula virtual sense fum», amb el qual s’ha aprofitat l’oportunitat d’usar noves metodologies i tecnologies educatives i de comunicació, per a abordar d’una manera efectiva la necessitat de connectar amb la població més susceptible d’iniciar-se i ser consumidora de tabac. Els principals destinataris són els escolars d’entre 10 a 16 anys, però també professorat i famílies.

Es tracta d’un recurs multicomponent format per un documental i la seua guia temàtica per a dinamitzar l’aula i una aplicació interactiva accessible des de diferents dispositius (ordinador, telèfon mòbil, tauleta, etc.), amb un apartat amb materials per a evitar el consum de tabac i un altre amb recursos per a abandonar el tabac.

No hay comentarios

Dejar respuesta