L’homenatge a les víctimes del bombardeig tanca diumenge la programació «Record permanent»

Hui hi haurà teatre a l’Espai Cultural Sant Domènec amb la representació de «Pedro y el capitán», amb textos de Mario Benedetti

 L’Ajuntament de Xàtiva commemorarà aquest diumenge 16 de febrer el 81º aniversari del bombardeig de l’estació de tren de la ciutat, que va tindre lloc el 12 de febrer de l’any 1939 deixant 145 víctimes i més de dos-cents ferits segons les dades oficials.

La jornada començarà amb una recepció oficial a la Consellera de Participació Rosa Pérez Garijo i als familiars de les víctimes del bombardeig, que tindrà lloc a les 11 del matí al saló de Plens de l’Ajuntament de Xàtiva, per a desplaçar-se posteriorment cap a la Plaça de l’Estació on tindrà lloc a les 12 del migdia l’homenatge a les víctimes del bombardeig, i on hi haurà 300 cadires disposades per al públic.

Per a aquest acte commemoratiu han confirmat l’assistència els familiars d’algunes víctimes del bombardeig, com van ser Estanislao Sanchis Peris (Canals), Bienvenida Bataller Bellot (Xàtiva), Miguel Martí Alepuz (Beniparrell), Valentín Sánchez Díaz (Mira-Cuenca) i Filomena Aviñó Chulià (Xàtiva); a més de la Secretària Autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica Belén Cardona, i la Directora General de Cooperació Xelo Angulo.

La cita comptarà amb peces musicals interpretades per la Societat Musical La Nova de Xàtiva i balls a càrrec del grup «Cos i ànima». Es realitzarà la lectura d’un manifest a càrrec d’un representant de les víctimes i un representant del Consell de la Joventut de Xàtiva i es lliuraran tres corones de llorer als peus de l’Aixopluc, el monument-homenatge a les víctimes del bombardeig. El públic assistent que així ho desitge també podrà fer la corresponen ofrena, ja que hi haurà disposades roses per a tal fi.

Teatre

Abans de cloure diumenge els actes de la programació «Record Permanent» de la regidoria de Memòria Històrica hi haurà una altra cita, en aquest cas teatral, que es dividirà en dos jornades.

L’Espai Cultural de Sant Domènec acull hui dissabte la representació de «Pedro y el capitán», obra de Mario Benedetti escrita en 1979 per parlar de la tortura a la dictadura, interpretada per la companyia de Row de Rowans S.L. Hui es podrà gaudir de l’espectacle en dues sessions a les 20h i a les 23h. Les entrades per als diferents passes estan ja exhaurides.


En Castellà;

El homenaje a las víctimas del bombardeo cierra el domingo la programación «Record permanent»

Hoy habrá teatro en el Espai Cultural Sant Domènec con la representación de «Pedro y el capitán», con textos de Mario Benedetti

El Ayuntamiento de Xàtiva conmemorará este domingo 16 de febrero el 81° aniversario del bombardeo de la estación de tren de la ciudad, que tuvo lugar el 12 de febrero del año 1939 dejando 145 víctimas y más de doscientos heridos según los datos oficiales.


La jornada empezará con una recepción oficial a la Consellera de Participación Rosa Pérez Garijo y a los familiares de las víctimas del bombardeo, que tendrá lugar a las 11 de la mañana en el salón de Plenos del Ayuntamiento de Xàtiva, para desplazarse posteriormente hacia la Plaza de la Estación donde tendrá lugar a las 12 del mediodía el homenaje a las víctimas del bombardeo, y dónde habrá 300 sillas dispuestas para el público.


Para este acto conmemorativo han confirmado la asistencia los familiares de algunas víctimas del bombardeo, como fueron Estanislao Sanchis Peris (Canals), Bienvenida Bataller Bellot (Xàtiva), Miguel Martí Alepuz (Beniparrell), Valentín Sánchez Díaz (Mira-Cuenca) y Filomena Aviñó Chulià (Xàtiva); además de la Secretaria Autonómica de Cooperación y Calidad Democrática Belén Cardona, y la Directora General de Cooperación Xelo Angulo.


La cita contará con piezas musicales interpretadas por la Sociedad Musical La Nova de Xàtiva y bailes a cargo del grupo «Cos i ànima». Se realizará la lectura de un manifiesto a cargo de un representante de las víctimas y un representante del Consell de la Juventut de Xàtiva y se librarán tres coronas de laurel a los pies del Aixopluc, el monumento-homenaje a las víctimas del bombardeo. El público asistente que así lo deseo también podrá hacer la corresponden ofrenda, puesto que habrá dispuestas rosas para tal fin.

Teatro
Antes de cerrar el domingo los actos de la programación «Record Permanent» de la concejalía de Memoria Histórica habrá otra cita, en este caso teatral, que se dividirá en dos jornadas.


El Espai Cultural de Sant Domènec acoge hoy sábado la representación de «Pedro y el capitán», obra de Mario Benedetti escrita en 1979 para hablar de la tortura en la dictadura, interpretada por la compañía de Row de Rowans S.L.

No hay comentarios

Dejar respuesta