La XVI edició de la Mitja Marató de Xàtiva bat rècord amb més de 1.560 inscripcions

La cursa comptarà amb un nou recorregut, que serà més urbà

Ahir al migdia es va presentar a la sala de premsa de l’Ajuntament de Xàtiva la XVI edició de la Mitja Marató de Xàtiva del proper diumenge 23 de febrer, en un acte al que han assistit el regidor d’Esports Pedro Aldavero, el president del club Ajos Xàtiva Vicent Lluch i el responsable de la prova Salvador Pérez.

vicent-lluc-mitja-marato-Les inscripcions per a l’edició d’aquest 2020 es van tancar el passat diumenge, més d’una setmana abans del previst, amb un rècord d’inscrits amb més de 1.560 corredors, uns quatre-cents més que en la darrera edició de 2019. «Estem molt satisfets per la organització d’aquesta edició, tant pels inscrits com pels col·laboradors. Volem animar a la gent a veure la carrera i sobretot que ens disculpe les molèsties que pugam ocasionar eixe dia», ha explicat el president del Club Ajos Xàtiva Vicent Lluch.

mitja-marato-5Hi ha vora dos-cents inscrits de Xàtiva, mentre altres ciutats també aporten un gran nombre de participants com Gandia (150) o València (130). També acudiran corredors de la zona de Castalla i Onil, d’Alcoi, d’Algemesí, de Carcaixent, d’Alacant o fins i tot de Madrid, Barcelona, Albacete o Cantàbria. El responsable de la prova, Salvador Pérez, ha explicat per la seua part que «aquest any hem fet un gran esforç de visibilitat de la carrera a través de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació, que abans no es feia, el que pot haver provocat aquest increment d’inscripcions».

mitja-marato-1A més a més, la carrera comptarà amb un nou recorregut, que la farà més urbana. S’elimina la part de la carretera del Genovés i s’inclou el pas pel carrer la Reina. El nou circuit no ha estat homologat oficialment per manca de temps. «També volem saber les i opinions dels corredors abans de fer la despesa per aconseguir la homologació dels propers set anys, encara que hem fet un treball exhaustiu de mesura per a que siga el més exacte possible», ha manifestat el president del club Ajos Xàtiva Vicent Lluch.

mitja-marato-2La cita comptarà amb més de 200 voluntaris repartits entre l’avituallament (als kilòmetres 5 i 15), l’eixida i la meta i el tall de carrers; i els corredors seran obsequiats amb una extensa bossa de productes entre els que destaquen una samarreta tècnica i una motxilla-sabater de la marca Luanvi.

«Aquesta és una de les carreres més emblemàtiques de la nostra ciutat. La participació puja quasi un 40%, el que demostra la qualitat de la prova. Vull animar al club Ajos Xàtiva a seguir amb aquesta dinàmica, i també als veïns i veïnes de la ciutat per a que isquen al carrer a recolzar als participants i a gaudir de la cursa», ha manifestat el regidor d’Esports Pedro Aldavero».


En Castellà:

La edición 2020 de la Media Maratón de Xàtiva bate el récord de participantes con más de 1.560 inscripciones

La carrerra contará con un nuevo recorrrido, que será más urbano

Ayer al mediodía se presentó en la sala de prensa del Ayuntamiento de Xàtiva la XVI edición del Medio Maratón de Xàtiva del próximo domingo 23 de febrero, en un acto al que han asistido el regidor de Deportes Pedro Aldavero, el presidente del club Ajos Xàtiva Vicent Lluch y el responsable de la prueba Salvador Pérez.


Las inscripciones para la edición de este 2020 se cerraron el pasado domingo, más de una semana antes de lo previsto, con un récord de inscritos con más de 1.560 corredores, unos cuatrocientos más que en la última edición de 2019. «Estamos muy satisfechos por la organización de esta edición, tanto por los inscritos como por los colaboradores. Queremos animar a la gente a ver la carrera y sobretodo que nos disculpen las molestias que podamos ocasionar ese día», ha explicado el presidente del Club Ajos Xàtiva Vicent Lluch.

Hay cerca de doscientos inscritos de Xàtiva, mientras otras ciudades también aportan un gran número de participantes como Gandia (150) o València (130). También acudirán corredores de la zona de Castalla y Onil, de Alcoy, de Algemesí, de Carcaixent, de Alicante o incluso de Madrid, Barcelona, Albacete o Cantabria. El responsable de la prueba, Salvador Pérez, ha explicado por su parte que «este año hemos hecho un gran esfuerzo de visibilidad de la carrera a través de las redes sociales y de los medios de comunicación, que antes no se hacía, lo que puede haber provocado este incremento de inscripciones».

Además, la carrera contará con un nuevo recorrido, que la hará más urbana. Se elimina la parte de la carretera del Genovés y se incluye el paso por la calle la Reina. El nuevo circuito no ha sido homologado oficialmente por falta de tiempo. «También queremos saber las y opiniones de los corredores antes de hacer el gasto para conseguir la homologación de los próximos siete años, aunque hemos hecho un trabajo exhaustivo de medida para que sea lo más exacto posible», ha manifestado el presidente del club Ajos Xàtiva Vicent Lluch.

La cita contará con más de 200 voluntarios repartidos entre el avituallamiento (en los kilómetros 5 y 15), la salida y la meta y el corte de calles; y los corredores serán obsequiados con una extensa bolsa de productos entre los que destacan una camiseta técnica y una mochila-zapatero de la marca Luanvi.


«Esta es una de las carreras más emblemáticas de nuestra ciudad. La participación sube casi un 40%, lo que demuestra la calidad de la prueba. Quiero animar al club Ajos Xàtiva a seguir con esta dinámica, y también a los vecinos y vecinas de la ciudad para que salgan a la calle a apoyar a los participantes y a disfrutar de la carrera», ha manifestado el concejal de Deportes Pedro Aldavero».

No hay comentarios

Dejar respuesta