L’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur es transforma per a mostrar la diversitat de l’oferta turística

L’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur transformarà el seu espai al final de la jornada d’aquest divendres per a poder acollir les diverses activitats programades per al públic general que va a la recerca d’atractius per a decidir el seu pròxim destí.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que «després de tres dies d’intensa activitat professional, en els quals les 186 empreses que s’han situat en el nostre estand han mantingut nombroses reunions de treball, ara reconvertim l’espai perquè els visitants puguen conéixer la gran oferta d’experiències que poden viure en el nostre destí Comunitat Valenciana».

«El mercat madrileny, és el nostre segon mercat emissor de turistes, que ja en els últims mesos està mostrant signes de clara recuperació en el nostre destí, acostant-nos a xifres prepandèmia». «De fet des d’el mes de juliol passat el nombre de pernoctacions de turistes madrilenys en hotels i apartaments turístics de la Comunitat Valenciana ja supera al registrat en 2019», ha assenyalat el titular de Turisme.

De zona empresarial a punts d’informació

Les zones de premsa i de producte i empreses, que durant aquests dies del certamen han estat dedicades al públic professional, es reconvertiran per a albergar diferents punts d’informació addicionals de diversos destins, empreses i recursos turístics.

En concret, participaran l’Hotel del Joguet d’Ibi i Villena de la província d’Alacant; Oropesa, Vinaròs i les Cuevas de Sant Josep de la Vall d’Uixò de la província de Castelló, i Terra Boval, Paterna i Algemesí de la de València.

Música i ball en directe

Així mateix, les persones assistents podran gaudir d’exhibicions de ball tradicional valencià, així com música en directe. Concretament, el dissabte a les 13 hores es realitzarà una exhibició en la Plaça Central del grup de ball del Carnestoltes de Vinaròs, i en l’espai LGTB+ actuarà en directe DJ Suri a les 17.30 hores.

Al llarg del cap de setmana, la zona del ‘showcooking’ de l’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur mostrarà 16 actuacions per a mostrar l’essència de ‘L’Exquisit Mediterrani’, que a més es podran seguir en directe a través del Magazine Turisme Comunitat Valenciana, www.turismecv.com.

El dissabte 22 de gener, el municipi de Catadau elaborarà el seu plat estrela de ‘Arròs amb fesols i naps’, per Nacho Pla, i Alzira donarà a conéixer l»arròs alzireny’ amb el xef Tomás Blay, del restaurant Ca Tomás. Així mateix, cuiners i professors de L’Exquisit Mediterrani elaboraran arrossos i guisats mariners.

El diumenge 23 de gener, en la zona del ‘showcooking’ es presentarà la guia dels millors aoves de la Comunitat Valenciana i Paco Albert i Joan Clement promocionaran l’oli d’oliva valencià i la seua connexió amb el gastroturismo. Requena mostrarà com s’elabora l’arròs de matança a les mans de Carlos Cervera, del Restaurant El Yantar.

Tastos per a assaborir els millors vins i olis

El dissabte s’estrenarà amb un tast d’olis d’oliva verge extra de la Comunitat Valenciana; li seguirà ‘Vins Alguenya’, a càrrec de la Ruta del Vi d’Alacant, i ‘Mediterraneo en copa’, pel Celler Baró d’Alba de la Ruta del Vi de Castelló. També seran presents Terres dels Alforins, el celler Les Virtuts d’Alacant, Flors de la Ruta del Vi de Castelló i Alt Túria i Valentino, de la Ruta del Vi de la DO València.

La jornada del dissabte culminarà amb els tastos de ‘Delícia Esperiega, la poma del Racó d’Ademús’; de ‘La casa de la Seda, celler històric’, a càrrec de Cellers Murviedro, i, finalment, ‘Villena: Arena i calç sota un espectre biodinàmic’, de Cellers Vinessens Casa Balaguer.

El diumenge, es realitzaran els tastos de ‘Terres de Xaló’, ‘La Moscatell’, ‘Vins Boval d’Utiel’ i ‘Caves de Requena’, entre altres.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × tres =