Les Falles de Xàtiva celebren la tercera edició dels «Autos Bojos»

Xàtiva va celebrar el diumenge la tercera edició dels «Autos Bojos», un esdeveniment organitzat per la Junta Local Fallera i recolzat per la Regidoria de falles de l’Ajuntament de Xàtiva, que forma part la programació fallera, substituint al Ral·li Humorístic que és vènia celebrant des de fa ja molts anys. Es tracta d’una carrera de vehicles no motoritzats, sense tracció, que disposen de frens i volant, i dissenyats de manera original i atractiva.

A les 11.00 h del matí en el carrer pintor Juan Francès va tindre lloc la recepció dels participants, 16 vehicles en total, pertanyents a sis comissions fallera de les 19 que hi ha a la ciutat, encara que enguany a pujat la participació en sis autos, falten 13 comissions que no participen en aquest acte, tan sols sis comissiones, van presentar vehicle: Ferroviària, Abú Masaifa, Mercat, Sant Jordí, Raval i Murta.

En paraules de la presidenta» estem molt contentes en la participació d’enguany, el matí s’ha desenvolupat sense cap incident, hi havia molta gent de públic i seu han passat molt bé, i han gaudit en les disfresses dels participants i vexen-los com es deixaven caure per circuit. Per altra banda, tenien un dinar popular, per a tancar el matí, amb una paella gegant feta per Galbis, amb uns docents comensals, en resumits contes tot ha eixit molt bé i estem molt contents» conclou la presidenta.

La cita lúdica ha congregat a un centenar de persones, que han abarrotat el circuit, amb alpacas de palla, al més pur estil automobilístic. Al voltant de les 11.40 h, aquests originals vehicles sense cap mena de tracció mecànica, van anar lliscant-se, d’un en un des de el cami lloc Nou fenoll fins al carrer Pintor Juan Frances, un recorregut que es va fer curt i amb molt poca dificultat per als participants. No va haver-hi incidents de gravetat.

L’important ha sigut participar i passar-ho bé. Hi haurà premis a la millor disfressa, la millor comparsa, al millor vehicle i al vehicle més ràpid, que s’atorgaran durant la setmana fallera.

No hay comentarios

Dejar respuesta