Subvenció de 20.000 euros per a l’equipament d’un nou habitatge tutelat a Xàtiva d’Acofem-13

La vivenda, ubicada al passatge del Lleó, acollirà a sis persones i busca augmentar la seua autonomia i millorar la inserció social

Xàtiva,3 d’octubre de 2023.- La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dilluns la concessió d’una subvenció nominativa per import de 20.000 euros per a l’equipament d’una vivenda tutelada d’ACOFEM-13, conforme a la Llei General de Subvencions. El projecte de l’habitatge tutelat presentat per l’associació te un cost total de 24.632,89 euros.


Els habitatges tutelats, segons la memòria justificativa de la subvenció, són habitatges configurats com a llars funcionals de dimensions reduïdes, adequades al número i característiques dels usuaris inserides en l’entorn comunitari, en les quals conviuen, de manera estable en el temps, un grup homogeni de persones amb malaltia mental crònica o trastorn mental greu, amb necessitats de suport intermitent o limitat, en règim de funcionament parcialment autogestionat.

La vivenda tutelada en qüestió, la segona després de la que es va posar en marxa ja en l’any 2021, està ubicada al passatge del Lleó i en ella conviuran sis persones amb malaltia mental. La intenció d’aquests habitatges és la rehabilitació de persones que estan en un Centre Residencial Comunitari per a persones amb malaltia mental (CEEM), per tal de poder augmentar la seua autonomia i millorar la seua inserció social. Respecte al personal, l’habitatge ocupacional compta amb 3 monitors (un de matí, un de vesprada i altre de caps de setmana) i amb un terapeuta.

L’associació Acofem-13 és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu principal lluitar pels drets i llibertats de les persones amb malaltia mental, així com rehabilitar, inserir i integrar a la persona amb trastorn mental crònic en la societat actual. Tal i com justifica la subvenció, a Xàtiva no existeix cap altra associació que tinga com a finalitat contribuir a la millora de la qualitat de vida dels malalts mentals i de les seues famílies.

«Les persones amb malalties mentals greus que es rehabiliten i gaudeixen d’una major autonomia tenen, de la mà d’Acofem, la possibilitat de viure fora de la residència, en una vivenda tutelada. En 2021 es va posar en marxa el primer d’aquests habitatges amb la col·laboració de Benestar Social i ara contribuïm a la posada en marxa d’una segona vivenda que millorarà la qualitat de vida de sis persones amb malaltia mental, i de les seues famílies, mitjançant la seua total inclusió», ha indicat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo.

No hay comentarios

Dejar respuesta