El col·lectiu faller de Xàtiva va celebrar ahir la declaració de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO en un acte convocat des de la Junta Local Fallera de la ciutat en el museu faller de Xàtiva..

falles-unesco-1-diaridigital-esL’acte es va iniciar amb unes paraules del president de la JLF, Jesús González, qui va voler donar “l’enhorabona a tot el col·lectiu faller, que ha fet possible, que avui rebérem la millor de les notícies, a totes aquelles persones que fan possible que aquesta festa cada 19 de Març comence de zero. Res d’açò haguera estat possible sense tots els fallers de la ciutat, sense tota eixa gent que ha format part del mateix i que de segur formara, de totes aquelles persones que d’una forma o d’altra, fan aquesta festa més gran, artistes, indumetaristes, orfebres, músics, etc i que treballen sense rebre res a canvi, sols que el simple fet de veure la millor festa del món any rere any, presidents, falleres majors, fallers, falleres.”.

falles-unesco-2-diaridigital-esSeguidament, li va prendre el relleu el regidor de Falles de la ciutat, Pedro Aldavero, qui va insistir que el d’ahir “és una grandíssim dia per a les falles perquè suposa un reconeixement a molts anys de treball i va assegurar que ara cal seguir demostrant que ens mereixem aquest reconeixement”. Així mateix, va voler reconèixer la labor exercida per la Junta Local Fallera de Xàtiva en la consecució d’aquest títol.

Tot seguit es va realitzar un cercaviles, amenitzat per una xaranga, fins a la porta de l’Ajuntament. Durant el trajecte es van disparar focs artificials i una traca per a deixar constància que música i pólvora són dues dels ingredients protagonistes d’aquestes festes.

falles-unesco-3-diaridigital-es

 

falles-unesco-4-diaridigital-es

 

falles-unesco-5-diaridigital-es

falles-unesco-6-diaridigital-es

falles-unesco-portada-diaridigital-es

falles-unesco-8-diaridigital-es

falles-unesco-9-diaridigital-es

falles-unesco-10-diaridigital-es

falles-unesco-12-diaridigital-es

falles-unesco-13-diaridigital-es

falles-unesco-14-diaridigital-es

falles-unesco-15-diaridigital-es

falles-unesco-16-diaridigital-es

falles-unesco-17-diaridigital-es

falles-unesco-18-diaridigital-es

falles-unesco-19-diaridigital-es

falles-unesco-20-diaridigital-es

falles-unesco-21-diaridigital-es

falles-unesco-22-diaridigital-es

falles-unesco-23-diaridigital-es

falles-unesco-24-diaridigital-es

falles-unesco-25-diaridigital-es

falles-unesco-11-diaridigital-es

falles-unesco-26-diaridigital-es

falles-unesco-01-diaridigital-es

falles-unesco-27-diaridigital-es

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 + 16 =