L’Ajuntament de Xàtiva estudia destinar 50.000 € anuals en beques de transport per a universitaris

El consistori xativí està estudiant una alternativa al servei de transport universitari consistent en una línia de beques de transport per a universitaris. La quantitat que es contempla inicialment és de 50.000 euros a l’any per tal de millorar el sistema actual, mitjançant una ampliació dels destinataris per incloure a alumnes de centres universitaris, independentment de quina siga la ciutat de destinació. I és que, actualment el servei de transport es limita als estudiants universitaris que cursen estudis a la ciutat de València.

La regidora d’Educació, Amor Amorós creu que “una línia de beques resultaria un sistema més equitatiu i suposa uns diners públics molt millor emprats. Amb les ajudes al transport podríem arribar a molta més gent. La realitat dels universitaris ha canviat en 20 anys i ara hi ha molta gent estudiant fora”. Amorós explica que el sistema actual “només cobreix els desplaçaments a València i en una franja horària reduïda. Seria més interessant aportar els diners als estudiants per tal que s’organitzaren el desplaçament d’una manera més flexible i autònoma, ja que allò que nosaltres volem, en definitiva, és ajudar als estudiants”.

Els tècnics municipals treballen amb una previsió de poder obrir la convocatòria d’aquestes ajudes per a inicis del proper any. Entre els requisits que es contemplen per a l’obtenció d’aquesta beca, figura que quedarien exclosos els qui hagueren obtingut la beca de transport que concedeix la Generalitat Valenciana per tal de que puguen beneficiar-se una quantitat major d’estudiants de la ciutat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

uno × 3 =