Les comissions falleres de Xàtiva rebran una ajuda de fins a 1.000 euros

La Junta de Govern aprova una subvenció per valor de 19.000 euros amb el vot favorable de PSPV-PSOE, Ciutadans i PP, i el vot contrari de Xàtiva Unida

La regidora de Falles Maria Beltrán ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa després de l’aprovació en Junta de Govern de la convocatòria per a la concessió d’ajudes econòmiques directes a les comissions falleres afectades pel tancament dels seus casals com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19, tot i que la proposta no ha comptat amb unanimitat ja que Xàtiva Unida s’ha mostrat contrària.

La subvenció, amb un import de 19.000 euros (fins a 1.000 euros per a cadascuna de les comissions de la ciutat) té la intenció de minimitzar els efectes econòmics negatius que la situació sanitària ha provocat en les comissions falleres obligant-les al tancament dels seus casals, mitjançant ajudes econòmiques per fer front a les seues despeses de manteniment, destacant principalment les despeses ocasionades pels lloguers dels casals fallers, la llum, les assegurances i altres despeses inajornables.

«Les falles són Patrimoni de la Humanitat, pel que no sols els fallers han d’apostar per elles. És responsabilitat també de les administracions públiques, i per això creguem que aquestes ajudes són necessàries per pal·liar el mal moment que estan travessant les comissions falleres, amb pèrdues dels seus integrants», ha expressat la regidora de Falles Maria Beltrán, qui ha lamentat que «sorprenentment aquestes ajudes no han eixit avant per unanimitat, ja que Xàtiva Unida ha votat en contra justificant que les comissions ja reben subvencions municipals, el que és totalment fals. Aquesta ajuda està justificada davant la situació que estan travessant, pel que no entenem el vot desfavorable en ajudes a un col·lectiu de la ciutat que aporta cultura, tradició, però també economia i turisme per a la ciutat».

Les subvencions es concediran de manera directa, sempre i quan les despeses objecte de la subvenció siguen iguals o superiors als 1.000 euros segons els documents justificatius presentats pels beneficiaris.

Entre els requisits per als beneficiaris es troben estar donat d’alta en el Registre Municipal d’Associacions de Xàtiva, trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries, no estar en situació de prohibició per a obtenir subvencions i justificar les despeses ocasionades. En aquest últim cas, no seran subvencionables les despeses relacionades amb menjars, productes d’alimentació ni begudes.

Les bases han estat ja aprovades i les sol·licituds es presentaran mitjançant la seu electrònica de l’Ajuntament, a partir de la publicació de la subvenció en el Butlletí Oficial de la Província, sent la seua durada de 20 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació.

Cal recordar que la festa de les falles va ser suspesa el 10 de març de 2020, i també ha sigut posposada en aquest any 2021, el que ha suposat una incertesa i una inactivitat que ha posat en una situació molt delicada a les comissions falleres de la ciutat, en veure’s afectades per una reducció molt acusada en nombre de socis o fallers abonats.

No hay comentarios

Dejar respuesta