La construcció de la nova escola d’Anna avança amb una inversió d’Educació de la Generalitat

El nou CEIP Maestro Aparicio tindrà 350 llocs escolars i comptarà amb 5 aules d’Infantil, 9 de Primària, menjador i un gimnàs amb plaques solars al sostre

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha visitat hui les obres de construcció del nou CEIP Mestre Aparició d’Anna, uns treballs que van començar ara fa 13 mesos amb una inversió de 7,1 milions d’euros per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i que està executant l’empresa Acciona Construcción.

Segons Víctor Garcia: “Els terminis de l’obra s’estan complint i la previsió és que la nova escola estiga acabada durant el primer trimestre del pròxim curs”.

El termini d’execució d’aquesta actuació és 20 mesos i inclou la demolició de l’antic CEIP Ramón y Cajal i la construcció sobre el mateix solar de 7.869,82 m² del nou CEIP Maestro Aparicio, un centre modern i sostenible amb 350 llocs escolars que comptarà amb 5 aules d’Infantil, 9 de Primària, menjador i un gimnàs amb plaques solars al sostre.

Una escola sostenible

El nou centre s’està alçant en un terreny de topografia complicada, ja que hi ha cinc metres de desnivell entre la part més elevada i la més baixa, que és on anirà la zona del pati i les pistes esportives.

L’escola consta de dos blocs diferenciats, un per a Educació Infantil i altre per a Primària, amb accessos i patis independents. L’aulari d’Infantil comptarà cinc aules orientades al sud amb grans finestrals, i amb una aula de suport a la integració. Totes elles amb el seu propi pati exterior i lavabos adaptats pels xiquets i xiquetes de 3 a 5 anys.

L’edifici de Primària, que tindrà una planta amb forma d’L, s’adaptarà al desnivell del terreny a l’estar estructurat en tres altures, situant-se el nivell més alt a peu de carrer. Això no impedirà que siga totalment accessible, ja que comptarà amb rampes i ascensor així com banys adaptats. A més també es busca la major eficiència energètica amb un disseny que prima la màxima il·luminació natural amb grans finestrals i claraboies al sostre.

En la planta d’accés es situaran els serveis administratius, el menjador per a 150 comensals en dos torns i la cuina, així com la biblioteca i la sala d’usos múltiples. Aquesta última estarà dotada amb panells mòbils que poden obrir aquest espai al vestíbul en moments puntuals en què es necessite una major capacitat.

La planta intermèdia tindrà sis aules de Primària per a dos cicles, una per cada curs (quatre) i les dues restants per a desdoblaments. En aquest nivell també hi haurà una aula taller polivalent, una aula d’Informàtica i una altra aula menuda de suport a la integració.

El nivell inferior comptarà amb tres blocs independents. El primer és un aulari amb tres aules de Primària, dos per curs i la restant per desdoblament, una aula de Música i una aula de suport a la integració i una sala per als equips docents.

En tots els nivells de l’edifici hi ha lavabos per a xics i xiques amb espais adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

El segon i tercer bloc són el gimnàs i el seu vestuari. El pavelló esportiu, que tindrà doble altura, comptarà amb trinquet i frontó o galotxeta. A més allotjarà al sostre plaques solars per a facilitar l’autosuficiència energètica del col·legi, que junt amb la il·luminació i la ventilació natural, s’ha buscat al màxim per tal de garantir la sostenibilitat d’un edifici que en total suma una superfície útil de 2.450 m².

No hay comentarios

Dejar respuesta

seis − uno =