L’equip de bàsquet d’Aspromivise jugarà al descans de la final del torneig cadet masculí del Genovés

Membres de l’equip de Bàsquet d’Aspromivise i del CB Genovés Femení participaran d’aquest partit.

Enes hem de remuntar a abans de pandèmia per reiniciar i continuar en la idea que el club sempre ha pretès de donar visibilitat a diferents formes de practicar un mateix esport. El torneig del 2019 va ser l’última vegada que el pavelló del Genovés presenciava un partit d’exhibició de bàsquet inclusiu. 

No és casualitat que la final oferisca al descans un partit d’exhibició entre membres d’Aspromivise i del C.B. Genovés. Donar visibilitat a una forma d’entendre l’esport en un espai propici i on la gran majoria de persones que acudeixen són seguidors d’aquest esport, és un bon moment per mostrar que el bàsquet va molt mes enllà, és una ferramenta que es pot utilitzar per aconseguir molts objectius que poden estar lluny del fet de sumar cistelles.

Des de les dues entitats es manifestava que “és evident que amb plantejaments com aquest no tan sols s’ha de veure l’esport com una eina estrictament competitiva. El fet de considerar el bàsquet com a recurs per a aprofitar-se de tot el que envolta a l’esport, aporta una sèrie de beneficis que tots i totes hem de considerar com a prioritari. En la piràmide esportiva no tan sols existeix la punta de la mateixa, la base de la piràmide, molt més ampla i amb moltes més possibilitats d’aconseguir millores per a la societat és propícia per plantejar iniciatives com l’exposada. En l’esport del bàsquet tal i com l’entenem, no és tan important que el baló entre per la cistella, sinó més bé que el baló circule i aprofitem tot el que suposa que el baló està en moviment. Així, amb el bàsquet com a excusa, es podrà col·laborar en aconseguir una societat més justa i on es valora a les persones per les seues capacitats. S’ha de considerar a la diversitat de les persones com un valor i trobar el seu lloc en aquest món. 

Compartir espai dues maneres tan diferents d’entendre el bàsquet dona un plus de qualitat al torneig i reafirma la postura del club d’oferir un espai inclusiu on el practicar bàsquet ha de ser el mig per aconseguir una sèrie de valors que facen de les persones indispensables per a la societat. Hem de construir una societat on la diferència ha de ser un valor, i on totes les persones tingam cabuda. 

Al descans del partit de la final, el mateix diumenge dia 3 de marça jugadores i jugadors de totes dues entitats participaran en un partit on, el més important no és clavar cistella, sinó donar visibilitat a una altra forma de practicar esport.

No hay comentarios

Dejar respuesta