• La CHJ requereix de nou a l’Ajuntament de Xàtiva que adopti mesures per al cessament de l’abocament d’aigües residuals sense autorització.

• No és la primera vegada que això ocorre. L’Ajuntament de Xàtiva ja va deixar d’atendre altres requeriments de la CHJ de maig de 2022 i un altre de juliol de 2022 sent sancionat l’any passat.

• Eduardo Llopis assenyala que “Si no es prenen mesures urgents per a corregir aquests abocaments Xàtiva s’exposa a multes de fins a un milió d’euros”.

Xàtiva 07-02-2024.- El regidor del Partit Popular de Xàtiva, Eduardo Llopis, ha demanat explicacions a l’alcalde Rober Cerdà després de conèixer-se que el mes de gener passat l’Ajuntament de Xàtiva va rebre dos requeriments de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per abocaments d’aigües residuals en els rius Cànyoles i Albaida.
Eduardo Llopis ha explicat que “en els requeriments s’indica que la CHJ havent pres mostra de les aigües de la séquia Murta abans d’entrar en el subsol de la població i després de la sortida d’aquest, els resultats posen de manifest que en el primer tram l’aigua és neta mentre que en el segon l’aigua que sali ja no és neta per l’aportació de restes d’aigües residuals, per això s’entén que hi ha algun col·lector d’aigües residuals de la localitat connectat a la séquia Murta, fent que aquesta regui els camps agrícoles de la zona amb aquesta mescla d’aigües residuals urbanes”.

El regidor popular ha indicat que “una vegada més es posa de manifest els greus problemes de clavegueram i de connexió de les aigües residuals de Xàtiva sense que el govern de Roger Cerdà prengui cartes en l’assumpte mentre contamina el medi ambient i ens exposa al fet que la CHJ acabi imposant-nos una sanció important”.

Eduardo Llopis ha assenyalat que a més “no és la primera vegada que això ocorre, perquè l’Ajuntament de Xàtiva ja va deixar d’atendre altres requeriments de la CHJ de maig de 2022 i un altre de juliol de 2022 on es demanava a l’equip de govern que amb caràcter urgent adoptés mesures cautelars i presentés un cronograma d’actuacions. Ni cas van fer i l’any passat ja van ser sancionats”.

El regidor popular ha insistit que si no es prenen mesures per a corregir aquests abocaments sense autorització “Xàtiva pot exposar-se a multes de la CHJ de fins a un milió d’euros, la qual cosa no sembla preocupar a Roger Cerdà a la vista de la passivitat amb la qual ha actuat fins al moment”.

“El que també demostren aquests requeriments és l’escàs compromís amb el medi ambient i amb la qualitat de vida dels ciutadans que acredita Roger Cerdà i el seu govern”, ha assenyalat l’edil popular.

Per a Eduardo Llopis “el govern de Roger Cerdà ha de deixar de llançar pilotes fora, eludint tota responsabilitat com si la cosa no fora amb ells, sense adoptar les mesures que li exigeix la CHJ, i posar-se a treballar per resoldre el greu problema de clavegueram que aboca aigües residuals urbanes a la séquia Murta des de la qual es reguen els nostres camps, pel benestar dels ciutadans i del nostre medi ambient, abans que tornin a acolorir-li la cara amb una altra sanció que paguem tots”.

No hay comentarios

Dejar respuesta