Xàtiva Digna ha manifestat la seua satisfacció amb la retirada del projecte d’ Inelcom malgrat que ha lamentat que aquest anunci es vincule amb que Xàtiva perd el museu d’art contemporani.
La ciutadania de Xàtiva, així com la Plataforma Xàtiva Digna han manifestat el seu total acord amb que Inelcom portara a Xàtiva la seua col·lecció d’art. El que ha mobilitzat a la ciutadania contra el projecte de Inelcom és que siga a costa del trencament del patrimoni històric, artístic i natural de Xàtiva per la ubicació triada per al mateix, segons expliquen des de la plataforma.
Per tot açò, lamentem que Inelcom haja decidit no portar la seua col·lecció d’art a Xàtiva, sense haver volgut si més no entrar a valorar ubicacions alternatives, com seria el Convent de Santa Clara, la Paperera de Sant Jordi, o Sant Domenech, per citar alguns, la qual cosa ha sigut plantejat reiteradament per diferents organitzacions.
Açò, apunten, confirma que l’interès de Inelcom no es fonamentava a portar la col·lecció a Xàtiva i recolzar i ampliar la seua oferta cultural, sinó aconseguir a través de aquest argument obtenir permisos per a realitzar construccions i infraestructures en una zona
totalment prohibida per les lleis proteccionistes del patrimoni i la naturalesa, com és la zona en qüestió.
Per la seua banda, l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, respecta la decisió d’Inelcom malgrat que ha explicat que “no ens alegrarem mai de que una empresa deixe d’invertir a Xàtiva”.
Cerdà posa en valor que l’empresa haja volgut traslladar aquesta important col·lecció a la ciutat i l’enriquiment de l’oferta cultural que aquestet haguera comportat. Tanmateix, l’emplaçament escollit per a la construcció ha sigut un entrebanc per al procés en tractar-se d’una zona sensible de gran valor patrimonial i paisatgístic i amb un alt grau de protecció.
Finalment Cerdà haconclòs amb una oferta de diàleg: “estem oberts a estudiar possibles línies de col·laboració futura”, segons ha dit.