L’Almodí consolida el seu projecte museístic amb una gran sala d’exposicions dedicada a la ceràmica

La decisió del regidor de Cultura, Jordi Estellés, de dedicar la segona planta de l’edifici a mostrar la col·lecció de ceràmica que atresora la ciutat tanca el cercle d’un museu que havia quedat en desús després de la inauguració del Museu de Belles Arts de la Casa de l’Ensenyança a finals de la passada legislatura.

Els tècnics de l’àrea de Cultura ultimen el muntatge de les diferents sales d’exposició de la segona planta que albergaran peces del segle XVII fins al XX, totes elles procedents de palaus de Xàtiva i de distintes excavacions arqueològiques realitzades al centre històric. La previsió és que aquesta ampliació de l’àrea expositiva del museu d’arqueologia s’inaugure en les pròximes setmanes, una vegada completada la intervenció.

«La ceràmica és un dels tresors més destacats a Xàtiva. No podíem deixar passar l’oportunitat de mostrar aquestes valuoses joies que s’identifiquen amb el nostre passat», ha explicat el regidor de Cultura Jordi Estellés.

D’altra banda el director del Museu Àngel Velasco ha comentat que «serà la primera vegada que s’exposen aquestes peces recuperades en excavacions arqueològiques» i ha aclarit que gran part de la ceràmica utilitzada per a posar a punt l’exposició prové de l’exposició ‘Bells taulells vells’. L’exposició estarà recolzada per documentació de la història de la ceràmica en Xàtiva.

Per la seua part, la sala central de la planta estarà dedicada a exposicions temporals vinculades també a la ceràmica, que s’iniciaran amb una col·lecció dedicada al teixit i la ceràmica que conté algunes peces rellevants.

A més a més, les novetats també afecten a la pica àrab del període taifa, que estrena nova ubicació en un lloc preferent del recinte.

No hay comentarios

Dejar respuesta