En la vesprada de dimecres es va inaugurar una placa de ceràmica en la façana de la casa del pintor xativí Robert Martínez Leña, al carrer de les Santes, acte que va donar el tret d’eixida a un seguit d’activitats organitzades amb motiu del primer aniversari de la seua mort que continuaran demà amb la inauguració d’una exposició a la Casa de Cultura i amb una trobada de pintors, dissabte.

IMG_8344-w700-h467Pepe Castell membre grup de pintors A l’Aire LLiure, va explicar que “fa un any que ens va deixar un artista xativí de gran importància i era el moment de retre homenatge a la seua figura, a la seua personalitat i sobre tot a la seua obra que és el que perdura”.

El regidor de Cultura en l’Ajuntament de Xàtiva, Jordi Estellés, va explicar que amb aquestes activitats es busca deixar testimoni de la importància de la figura de l’artista xativí i “que la personalitat de Leña puga ser encoratjada per a les noves generacions que no hem pogut viure molt a prop a Leña però que sí que podem comprobar que la seua obra i els carrers que ha representat en els seus quadres són testimoni de la seua vessant artística”.

IMG_8351-w700-h467Per la seua banda, l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, va fer referència al “caràcter especial” del pintor que “es reflexa en la seua obra”. A més, va recordar que en l’any 2010 ja es va retre un homenatge a aquest pintor però que “la voluntat d’aquest govern era que un any després de la seua mort es feren altres actes”. El primer edil va voler també agrair al grup de pintors A l’Aire Lliure el fet d’haver impulsat aquest reconeixement.

Finalment, el fill del pintor va tindre paraules d’agraïment i va voler recordar també als pintors xativins Rafael Gómez Aranda i Alfred Mompó, que ens han deixat enguany.

[g-gallery gid=”40887″]

No hay comentarios

Dejar respuesta

7 + 19 =