L’Alcúdia de Crespins crea una ruta senderista adaptada per a persones amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament també subvenciona per a les persones del poble la cadira de rodes adaptada per a la natura (CRAN) per a fer la ruta per la Plana

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins va permetre, dissabte passat, gràcies a una cadira de rodes adaptada per a la natura (CRAN) que una veïna del poble gaudirà del paratge de la Plana per la nova ruta senderista adaptada. Una experiència que forma part d’un projecte que està desenvolupant la regidoria i que pretén apropar i permetre a les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda del poble fer activitats de senderisme i gaudir de la natura.

Per això, primerament i abans de realitzar l’excursió, des de l’àrea d’Esports s’ha creat una ruta accessible dins de totes les sendes que ofereix el paratge alcudià de la Plana per on pot accedir la CRAN.

Una vegada ja realitzada la ruta, s’ha dut a terme la prova pilot amb Paqui Viejobueno, una veïna del poble que fa més de trenta anys que va en cadira de rodes i qui després de la ruta va explicar que «havia sigut una experiència meravellosa» i que estava contentíssima perquè «feia molts, molts anys que no gaudia d’un passeig així per la natura».

En aquest sentit, i segons ha explicat el regidor, Gerard Gimeno, amb aquest projecte el que volem és que el nostre poble «tinga una ruta accessible, a més de subvencionar l’accés a la cadira CRAN perquè les nostres veïnes i veïns amb mobilitat reduïda puguen realitzar aquest tipus d’activitats per la ruta que hem creat, així com en rutes adaptades d’altres municipis».

Per a l’edil, el projecte de turisme adaptat «és il·lusionant i la ruta per la Plana ha sigut una experiència molt bonica, ja que hem fet realitat una activitat que era impensable. Ha sigut enriquidor veure a Paqui passar-ho tan bé».

Finalment, les persones empadronades en el poble poden demanar informació en l’Ajuntament. A més el públic en general pot buscar informació en www.turismoadaptadov3.com.

No hay comentarios

Dejar respuesta