L’Alcúdia de Crespins rep l’autorització de la CHX per a condicionar el Riu dels Sants

La segona fase que en els propers mesos durem a terme consistirà en llevar els arbres que estan mal , canviar el mobiliari i posar-ne de nou.

La Confederació Hidrogràfica del Xúqer (CHX) dóna via lliure a l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins per a recuperar el Riu dels Sants com a zona de bany i esbarjo 13 anys després que aquesta mateixa entitat retirara aquesta possibilitat.

El municipi va presentar el projecte davant centenars de veïns, però no ha sigut fins ara quan la presidenta i el comissari d’aigües de la CHX han donat llum verda a aquest projecte que contempla, com a actuació principal, eliminar l’actual revestiment de formigó de les actuals piscines per a retornar el riu al seu estat original.
Després d’anys de lluita, des de que al 2015 férem un canvi de govern a l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins continuem demostrant que el canvi continua.

El dilluns dia 13 de gener de 2020 rebérem per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer l’autorització per a realitzar i acabar amb la renaturalització del tram del riu dels Sants del Riu Nou. Un projecte que ja ha vist els primers passos amb la naturalització de la part que hi havia de formigó per convertir-lo en una zona molt més natural.

Després de la primera fase que duguérem a terme durant el 2019 el poble de l’Alcúdia de Crespins i forasters hem tornat a gaudir d’un espai oblidat per totes i tots durant 15 anys. Ja que durant tot l’estiu el riu ha tornat a tindre vida, ha tornat a ser el que era, un riu ple d’energia on la gent ha gaudit d’ell.

Segons diu el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient,Jordi Caparros la segona fase que en els propers mesos durem a terme consistirà en llevar els arbres que estan mal ve, canviar el mobiliari i posar-ne de nou, mobiliari que s’adequarà als nou temps, amb materials reutilitzats i reciclats. I així convertirem el paratge natural en un espai sostenible, verd, natural… en definitiva un riu on poder gaudir totes i tots.

No hay comentarios

Dejar respuesta