L’Ajuntament programa activitats d’animació infantil els diumenges a l’albereda

Lorente: «aquest programa d’animació pretén ser un espai obert a la convivència entre xiquets i xiquetes de la nostra ciutat».

El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente ha anunciat l’inici d’un programa d’activitats d’animació infantil els diumenges a l’Albereda a partir del proper mes d’abril i fins desembre. La iniciativa consisteix en la realització d’activitats de caràcter cultural, lúdic i educatiu dirigides al segment de públic d’edat compresa entre els 3 i els 12 anys. Segons Lorente, «aquest programa d’animació pretén ser un espai obert a la convivència entre xiquets i xiquetes de la nostra ciutat, facilitant activitats de participació activa del tot el públic assistent, així com l’educació en valors, potenciant la integració i la igualtat entre homes i dones».
Les activitats es dividiran en quatre blocs anomenats diumenges lúdics, diumenges culturals, diumenges de tallers i diumenges esportius. Cada diumenge programat hi haurà almenys dues activitats diferents, les quals tindran lloc a les 11, 11:40, 12’20 i 13 hores, totes elles assistides per monitors.
Els diumenges lúdics estaran conformats per activitats en equip que fomenten els jocs tradicionals i populars.  Les dates reservades per als diumenges lúdics seran el 10 d’abril, el 5 de juny i el 13 de novembre.
Els diumenges culturals se dedicaran a la música, el ball, el teatre, conta contes i activitats de foment de la lectura. Les dates previstes són el 24 d’abril, el 25 de setembre i el 27 de novembre.
Els diumenges de tallers consistiran en organitzar activitats de dibuix, manualitats, màgia o cuina, mentre que els diumenges esportius estan destinats a la pràctica esportiva i a la realització d’exhibicions i competicions.
Per a la organització de les activitats s’ha tingut en compte la disponibilitat de personal que conega el llenguatge de signes, la programació d’activitats en llengua valenciana i la vinculació d’aquestes a la tradició cultural i la història de Xàtiva. Per a un millor desenvolupament dels actes, es formaran grups en funció de l’edat dels participants.

No hay comentarios

Dejar respuesta